Новини
22 Лютого 2022
563

Дослідження: Продуктивність стартапів, які часто експериментують, зростає на 30-100% на рік

Найчастіше до такого методу вдаються компанії з Кремнієвої долини

Стартапи, які часто експериментують, за один місяць збільшують свою продуктивність на 10%, а через рік — на 30% або навіть і 100%. Про це повідомляє Ariyh з посиланням на дослідження вчених з Гарвардського університету та університету Дьюка, які проаналізували роботу понад 35 тис. стартапів за чотири роки.

Йдеться про проведення A/B-тестів у компаніях. Це метод маркетингового дослідження, який дозволяє порівняти дві версії чогось (наприклад інтернет-ресурсу), аби перевірити гіпотези та згодом визначити — яка з них краща.

“Стратегія та культура постійного експериментування (тобто постійного A/B-тестування нових ідей) збільшує відвідуваність сторінок стартапів приблизно на 10% у перші кілька місяців, і на 30-100% через рік”, — стверджують дослідники.

І додають, що найчастіше від цього виграють стартапи на ранніх стадіях розвитку, які ще не отримали фінансування від венчурних або ангельських інвесторів.

Щоб послідовно проводити A/B тестування, необхідно змінити стратегію бізнесу — перейти від культури збереження того, що вже створено, до культури постійного експериментування. “Згодом такий підхід допомагає впроваджувати нові продукти на 9-18% швидше, краще виявляти перспективніші ідеї та швидше відмовлятися від непотрібних”, — пише видання.

Дослідження було зосереджено на стартапах, які конкурують онлайн у різних галузях (наприклад, медтех, фінтех чи видавнича справа), для яких відвідування веб-сторінок є ключовим показником ефективності.

Фірми з венчурним або ангельським фінансуванням проводили А/B-тестування найчастіше компаній без фінансування (25% проти 12,9%). Крім того, цього методу частіше вдавалися стартапи з Кремнієвої долини, ніж стартапи з інших країн (25,4% проти 16,1%).

Про те, як великі компанії роблять адаптацію співробітників успішною можна прочитати в матеріалі Investory News за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram