Новини
19 Травня 2020
1 078

У коронавірусній прірві: Вартість WeWork за рік впала з $47 до $2,9 мільярда

Оцінка компанії, яка ще рік тому вважалася найдорожчим стартапом у США, зменшилась у 16 разів

Вартість мережі коворкінгів WeWork впала до $2,9 млрд на фоні пандемії коронавірусу і безперервних проблем у компанії, повідомляє Business Insider.

Нова оцінка була розкрита японською корпорацією SoftBank — її основним акціонером, у понеділок, 18 травня, в опублікованому звіті.

У січні минулого року оцінка WeWork була приблизно в 16 разів вище і становила $47 млрд. Проблеми у компанії почалися після того, як їй довелося скасувати IPO. За кілька тижнів оцінка компанії впала до $8 млрд у жовтні, і компанія опинилася на межі банкрутства.

SoftBank погодився витратити $3 млрд на викуп акцій у співробітників, інвесторів і засновника WeWork Адам Неймана, який покинув пост глави компанії під тиском ради директорів.

Зараз Нейман судиться зі SoftBank та інвестиційним фондом корпорації Vision Fund через відмову виконувати угоду про викуп акцій. У позові вони звинувачуються в зловживанні тим, який контроль мають над мережею коворкінгу.

Директор SoftBank з юридичних питань Роб Таунсенд називав претензії Неймана необґрунтованими й підкреслював, що в рамках домовленості компанія не була зобов’язана купувати акції.

Як пише видання, в цілому інвестиційний фонд Vision Fund за минулий фінансовий рік втратив $17,7 млрд, що стало найгіршим показником за 39 років існування SoftBank.

Крім проблем WeWork, по фонду також вдарило провальне первинне розміщення таксі-сервісу Uber, зазначає видання.

“Ситуація вкрай складна. Наші єдинороги несподівано впали у цю коронавірусну прірву. Але деякі з них використовують цю кризу, щоб відростити крила”, — заявив засновник SoftBank Масаесі Сон.

Нагадаємо, раду директорів SoftBank покине засновник Alibaba Джек Ма після 13 років перебування в її складі. В кінці минулого року рада директорів SoftBank також покинув засновник мережі магазинів Uniqlo Тадасі Янаї після 18 років в її складі.

Як писали раніше Investory News, SoftBank Group попередила, що, ймовірно, зафіксувала рекордний операційний збиток за підсумками фінансового року, що завершився в березні, через втрати її фонду інвестицій в технологічні проекти — Vision Fund. Згідно з оцінками SoftBank, її річний операційний збиток склав 13,5 трлн ієн ($12,5 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram