Новини
18 Травня 2020
1 252

Засновник Alibaba Group Джек Ма залишає раду директорів Softbank

Мільярдер полишає керівні посади, щоб присвятити більше часу благодійності

Засновник китайської корпорації Alibaba Джек Ма покине раду директорів японської холдингової компанії Softbank. Офіційно він залишить свою посаду 25 червня. Про це повідомляється на сайті компанії.

Мільярдер самостійно вирішив піти у відставку, щоб присвятити більше часу благодійній діяльності. Китайський бізнесмен обіймає посаду в раді директорів Softbank з 2007 р.

У грудні раду директорів SoftBank покинув і засновник мережі магазинів Uniqlo Тадасі Янаї після 18 років в її складі.

SoftBank запропонує три нових призначення раді директорів, зокрема фінансового директора групи Йошимото Гото, на його щорічних загальних зборах 25 червня 2019 р. Число членів ради збільшиться до 13.

Серед кандидатів — фінансовий директор групи Йосімі Гото (Yoshimoto Goto), гендиректор Cadence Design Systems Ліп-Бу Тан (Lip-Bu Tan) і професор бізнес-школи Waseda Business School Юко Кавамото (Yuko Kawamoto).

Кавамото стане єдиною жінкою в раді директорів Softbank, зазначає Reuters. Раніше інвестор Elliott Management вимагав від SoftBank додати до ради директорів нетипових кандидатів, нагадує агенція.

Як писали раніше Investory News, SoftBank Group попередила, що, ймовірно, зафіксувала рекордний операційний збиток за підсумками фінансового року, що завершився в березні, через втрати її фонду інвестицій в технологічні проекти — Vision Fund. Згідно з оцінками SoftBank, її річний операційний збиток склав 13,5 трлн ієн ($12,5 млрд).

Нагадаємо, генеральний директор SoftBank Group Масайосі Сон заявив, що його мільярдні інвестиції (близько $10 млрд) у коворкінг-стартап WeWork були помилкою. Підприємець розповів, що ще 15 компаній, в які вклався його Vision Fund, зовсім скоро збанкрутують.

Японський мільярдер також оголосив про плани розпродати активи своєї компанії SoftBank на суму в $41 млрд протягом цього року. Крім того, не менше $18 млрд буде витрачено на викуп акцій та покриття боргів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram