Новини
6 Лютого 2024
268

У світі відбувається інтенсивне скорочення працівників технокомпаній

Цьогоріч кількість скорочень вже перевищила 30 тисяч

Фото: Depositphotos

У 2024 році кількість скорочених працівників великих технокомпаній сягнула 32 тис., йдеться у дослідженні Layoffs.fyi, стартапу, який відстежує скорочення робочих місць у галузі після пандемії, повідомляє Bloomberg.

Серед останніх прикладів — компанія Snap, яка оголосила про скорочення персоналу на 10%, та компанія-виробник програмного забезпечення Okta зі скороченням 7% персоналу. У списку також Amazon, Salesforce і Meta.

“Цього року технологічні компанії все ще намагаються виправити надмірну кількість найму під час сплеску пандемії, враховуючи, що високі процентні ставки та технологічний спад тривали довше, ніж спочатку очікувалося”, — повідомив Bloomberg засновник Layoffs.fyi Роджер Лі.

За словами Лі, за останні роки було дві основні хвилі скорочення робочих місць. Це ранній сплеск COVID з першого до другого кварталу 2020 року та ефект підвищення процентної ставки, який триває з другого кварталу 2022 року.

Водночас багато компаній посилаються на штучний інтелект як на причину для скорочень та створення нових позицій. Згідно з дослідженням компанії CompTIA, яка відстежує тенденції працевлаштування в технологічній індустрії, кількість вакансій у сфері штучного інтелекту зросла приблизно на 2 тис. у грудні та 17 479 у січні.

Як писали раніше Investory News, перехід на 4-денний робочий тиждень допомагає компаніям.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram