Новини
10 Червня 2020
1 275

Акції Microsoft, Amazon та eBay досягли нових рекордів

Підйому котирувань сприяли позитивні коментарі аналітиків

Акції Microsoft Corp, Amazon.com Inc та eBay Inc у вівторок, 9 червня, досягли нових рекордних максимумів закриття на фоні підвищення попиту інвесторів на папери сектора електронної комерції, повідомляє Інтерфакс.

Підйому котирувань сприяли позитивні коментарі аналітиків. Зокрема, аналітик Wells Fargo Брайан Фітцджеральд підвищив рейтинг акцій eBay з “нижче середньоринкового рівня” (underweight) до “на рівні середньоринкового” (equal weight), а також встановив нову цільову вартість — $50 замість $32.

Він підтвердив рейтинг акцій Amazon на рівні “вище середньоринкового” (overweight) і підвищив їх цільову ціну з $2725 до $3000. Таку ж цільову ціну Amazon виставив аналітик BofA Securities Джастін Поуст, зазначивши, що результати компанії в другому кварталі можуть перевершити очікування ринку.

Тим часом експерти Morgan Stanley в аналітичній записці повідомили, що акції Microsoft входять у число їх фаворитів.

Фітцджеральд з Wells Fargo зазначає, що поки ще занадто рано судити про те, наскільки стійким буде зростання ринку електронної торгівлі, проте він очікує збереження високого попиту “принаймні в короткостроковій і середньостроковій перспективі”, всупереч тому, що почалося відкриття традиційних роздрібних магазинів в США.

За підсумками торгів акції eBay подорожчали на 2,1%, до $49,75. Ціна паперів Amazon зросла на 3%, до $2600,86. Папери Microsoft додали в ціні 0,8%, закрившись на позначці $189,80, при цьому в ході сесії їхня ціна підіймалася до $190,70.

З початку поточного року котирування акцій eBay та Amazon зросли приблизно на 40%, тоді як акції Microsoft додали близько 20%.

Як писали раніше Investory News, найбагатша людина світу Джефф Безос стане першим трильйонером в історії всього через кілька років — і пандемія тільки допоможе йому в цьому.

Нагадаємо, Microsoft створила один із п’яти найпотужніших суперкомп’ютерів у світі ексклюзивно для некомерційної дослідницької організації OpenAI, засновниками якої є глава SpaceX Ілон Маск і колишній глава венчурного фонду Y Combinato Сем Альтман.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram