Новини
21 Червня 2019
914

Вдалий IPO: Капіталізація Slack перевищила заплановану вартість майже на $8 млрд

Після відкриття торгів ціна паперів перевищила $41 за акцію, а сукупна капіталізація компанії досягла $23 млрд.

Фото: Wolfram Kastl

Американський розробник програми обміну повідомленнями Slack Technologies здійснив первинне розміщення акцій на Нью-йоркській фондовій біржі (NYSE).

Торги акціями Slack відкрились у четвер на позначці $38,5 за акцію, що на 48% вище за первинну оцінку в $26 за папір. Таким чином, оцінка компанії склала $15,7 млрд, повідомив The Wall Street Journal.

Після відкриття торгів ціна паперів перевищила $41, а сукупна капіталізація компанії досягла $23 млрд.

“При такому вкрай рідкісному варіанті виходу на відкритий ринок компанії (прямий лістинг – Ред.) не доводиться платити істотні комісійні андерайтерам, як це відбувається в разі традиційного IPO, однак вона не залучає кошти в результаті розміщення”, – зазначають аналітики.

Разом з тим прямий лістинг дозволяє першим акціонерам і працівникам компанії продати свої папери в перший ж день торгів на відміну від традиційного IPO, коли діє період блокування тривалістю кілька місяців.

“Ми не намагалися зруйнувати систему, вибравши прямий лістинг – незвичайне IPO, яке розміщує наявні приватні акції компанії на публічній біржі”, – зазначив співзасновник і головний виконавчий директор Slack Стюарт Баттерфілд (Stewart Butterfield).

Раніше повідомлялося, що компанія розраховує отримати прибуток у розмірі від $590 до $600 млн в поточному фінансовому році при скоригованому збитку в 41-44 центи на акцію. У минулому фінансовому році, що завершився 31 січня, вона отримала $400 млн доходу.

Додаток Slack було запущено у 2013 році, хоча сама компанія існує з 2009 року. В цілому компанія залучила інвестиції обсягом близько $1,2 млрд, а значна частина коштів залишається на балансі компанії. До її інвесторів входять SoftBank та Accel.

За даними видання, у серпні минулого року Slack завершила останній раунд залучення фінансування, отримавши $427 млн. Тоді інвестори оцінили компанію у $7,1 млрд.

Slack використовується переважно для внутрішньокорпоративного спілкування співробітників і спільної роботи. Минулого року компанія повідомила, що її денна аудиторія перевищила 8 млн осіб, а число передплатників – 3 млн осіб.

Нагадаємо, Alibaba планує продавати свої акції на біржі Гонконгу. У ході другого розміщення акцій компанія планує залучити $20 млрд. Зараз компанія отримує фінансові консультації перед подачею заявки.

Також, у червні 2019 року Wanda Sports Group подала документи на проведення IPO, у ході якого планує залучити близько $500 млн. Частину коштів буде витрачено на погашення боргів.

Як відомо, у Шанхаї (Китай) офіційно запущена біржа Star Market по типу NASDAQ, що спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram