Новини
14 Червня 2019
897

У Китаї відкрилась нова біржа Star Market

На нову шанхайську біржу вже надійшли заявки від 122 місцевих компаній

У Шанхаї (Китай) офіційно запущена біржа Star Market по типу NASDAQ, що спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній, повідомляє Reuters.

Вона стане ключовим майданчиком фінансування технологічних компаній, оскільки провести лістинг на Star Market буде набагато простіше, ніж на інших місцевих біржах.

Головною причиною відкриття Star Market стала економічна війна Китаю і США.

На нову шанхайську біржу вже надійшли заявки від 122 місцевих компаній. Завдяки Star Market Китай вперше допустить збиткові компанії до лістинга. Це повинно привернути перспективні стартапи, які в іншому випадку воліли б вийти на Нью-Йоркську біржу з більш м’якими вимогами.

“Створення нової технічної комісії є новим дослідженням у цій сфері. Отже, можуть виникнути різні труднощі. Наприклад, на ринку STAR необхідно збалансувати менш громіздку систему IPO. В той час як відсутність урядових вказівок із ціноутворення може призвести до високих цін на IPO”, – розповів голова Китайської комісії з регулювання цінних паперів (CSRC) Йі Хуейман (Yi Huiman).

На Star Market також можуть потрапити збиткові компанії з доходом не менше 300 млн юанів ($43,43 млн) при мінімальній ринковій капіталізації у 2 млрд юанів ($290 млн).

Як відомо, китайський брокер Huatai Securities планує залучити до $2 млн у результаті розміщення глобальних депозитарних розписок (GDR) на Лондонській біржі. Huatai стане першою китайською компанією, що вийде на ринок в Лондоні в рамках механізму перехресних торгів між Лондонським і Шанхайським ринком.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram