Новини
12 Червня 2019
891

Китайці наступають: Брокер Huatai Securities вперше виходить на Лондонську біржу

В компанії розраховують залучити $2 млрд

Китайський брокер Huatai Securities планує залучити до $2 млн у результаті розміщення глобальних депозитарних розписок (GDR) на Лондонській біржі. Huatai стане першою китайською компанією, що вийде на ринок в Лондоні в рамках механізму перехресних торгів між Лондонським і Шанхайським ринком, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється, вартість GDR одного з найбільших у Китаї брокерів складе від $20 до $24,5 за папір.

“Період дії пропозиції почнеться у вівторок і завершиться в п’ятницю, при цьому максимальна кількість GDR складе 82,5 млн”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що з урахуванням опціону дорозміщення компанія розраховує залучити від $1,7 млрд до $2,02 млрд.

“При цьому кількість GDR складе близько 10% від акціонерного капіталу, що знаходиться в обігу. А ціна пропозиції й точне число GDR, які виставлятимуться на продаж, буде визначено орієнтовно 14 червня”, – зазначили у компанії.

Раніше Investory News писали, китайський гігант інтернет-торгівлі Alibaba планує продавати свої акції на біржі Гонконгу. Це вже друга спроба провести там IPO. Перша була у 2014 році, але на той момент в компанії не змогли організуватися через вимоги регулятора. На цей раз планується залучення $20 млрд. Первинне розміщення (IPO) було проведено у 2014 році в Нью-Йорку й принесло Alibaba $25 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram