Новини
5 Лютого 2019
841

Slack офіційно підтвердила вихід на біржу

В рамках IPO Slack розраховує на оцінку не менше $10 млрд

Компанія Slack офіційно заявила про подачу в Комісію цінних паперів і бірж США (SEC) конфіденційної заявки на первинне публічне розміщення своїх акцій. За прогнозами, 2019 р. може стати роком декількох великих IPO в технологічному секторі.

Терміни та умови виходу на біржу компанія не уточнює. Лише у повідомленні сказано, що Slack випустить звичайні акції класу A.

Як повідомляє інформаційне агентство Reuters, Slack хоче стати публічною компанією весною 2019 р. і все ще планує так званий прямий лістинг. Він дозволяє організації реєструвати акції на біржі для вільного продажу без попередніх торгів за участю інвесторів. Вартість їх формується на основі попиту і пропозиції. Так, наприклад, прямий лістинг в 2018 р. здійснив найбільший в світі музичний сервіс Spotify.

За підсумками фінансового року, який завершився на початку 2018 р., виручка Slack склала $221 млн. Сервіс прогнозує підвищення доходів на 76% (до $389 млн), а також на 64% (до $640 млн) в наступному звітному році.

За 11 раундів фінансування за участю 36 інвесторів Slack залучила загалом $1,2 млрд інвестицій. За підсумками останньої на даний момент угоди компанію оцінили в $7 млрд. В рамках IPO Slack розраховує на оцінку не менше $10 млрд.

Кількість клієнтів, що користуються платними функціями Slack, за останні п’ять років збільшилася більш ніж на 50% і досягла 85 тис. Сервіс є конкурентом Microsoft Teams, Google Hangouts Chat і Cisco Webex Teams на ринку рішень для спільної роботи співробітників, обсяг якого, за прогнозами аналітиків IDC, до 2021 р. досягне $3,2 млрд.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram