Новини
5 Квітня 2021
952

LG припиняє виробництво мобільних телефонів

Таке рішення пов’язане зі збитковістю цього бізнесу та високою конкуренцією

Південнокорейська корпорація LG Electronics оголосила про свій вихід з ринку мобільних телефонів. Про це з посиланням на звіт компанії повідомляє агентство Yonhap.

За його даними, рішення пов’язане зі збитковістю цього бізнесу і високою конкуренцією.

Згідно із заявою компанії, бізнес з виробництва мобільних телефонів планується завершити до 31 липня. Разом з тим вже випущені моделі як і раніше можна буде купити. Деякі з них залишаться доступними й після 31 липня.

Також LG продовжить сервісну підтримку й оновлення програмного забезпечення для користувачів на певний проміжок часу, які будуть відрізнятися в залежності від регіону.

У компанії зазначили, що мають намір продовжувати розробляти технології, пов’язані з мобільним зв’язком, зокрема мережі зв’язку шостого покоління (6G), щоб підвищувати свою конкурентоспроможність в інших галузях бізнесу.

Як зазначає агентство з посиланням на джерела, компанія обговорювала продаж виробництва мобільних пристроїв в’єтнамській корпорації Vingroup і німецькому автоконцерну Volkswagen, але угоди досягти не вдалося.

За інформацією Yonhap, виробництво мобільних телефонів LG стало збитковим ще з 2015 року, їх загальна сума торік досягла $4,4 млрд.

Раніше Investory News, Індонезія та підрозділ південнокорейського LG Group підписали меморандум про взаєморозуміння, який включає угоди про інвестиції в акумуляторні батареї для електромобілів на суму $9,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram