Новини
29 Вересня 2022
597

Apple відмовилась від нарощування виробництва нових iPhone через слабкий попит

Продажі iPhone у Китаї скорочуються через економічний спад

Apple Inc. відмовляється від планів нарощувати виробництво своїх нових моделей iPhone 14 внаслідок слабкого попиту, повідомляє Bloomberg.

Компанія повідомила постачальникам, що більше не має наміру наполягати на зростанні випуску iPhone 14 на 6 млн смартфонів у другому півріччі поточного року, зазначили співрозмовники агентства.

Натомість Apple планує виробити 90 млн смартфонів, майже стільки ж, скільки в другому півріччі попереднього року і на рівні прогнозу компанії, оприлюдненого цього літа.

Apple оновила прогнози виробництва напередодні презентації iPhone 14. Деякі постачальники компанії готувалися до зростання замовлень на девайси на 7%, зазначає Bloomberg.

Але як виявилося насправді, попит на нові моделі виявився обмеженим. Продажі iPhone у Китаї, найбільшому ринку смартфонів, скорочуються останнім часом через економічний спад.

Замовлення iPhone 14 в країні в перші три місяці після надходження у продаж виявилися на 11% менше замовлень iPhone 13 у той самий період минулого року, згідно з даними Jefferies.

Глобальний попит на електроніку пригнічений цього року через високу інфляцію, побоювання рецесії та перебої в ланцюжках постачань. Ринок смартфонів у 2022 році, як очікується, скоротиться на 6,5%, згідно з прогнозом IDC.

Тим часом джерела Bloomberg зазначили, що попит на дорожчі моделі iPhone 14 Pro в деяких випадках вищий за попит на стартові версії. У зв’язку з цим один із постачальників компанії планує наполягати на виробництві смартфона з більш дорогого сегменту.

Нагадаємо, Apple почала випуск iPhone 14 в Індії. Налагоджений ланцюг постачання пришвидшив виробництво.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram