Новини
27 Вересня 2022
461

Apple почала випуск iPhone 14 в Індії

Налагоджений ланцюг постачання пришвидшив виробництво

Для виробництва смартфонів Apple використовує потужності Foxconn у Сріперумбудурі, Індія. Хоча в минулому Apple виробляла свої нові iPhone в Індії, зазвичай це відбувалося через триваліший час після анонсу, повідомляє The Verge. Так, виробництво iPhone 13 в Індії розпочалося лише у квітні. Аналогічним чином відбувалося з iPhone 12 та 11.

Ще у серпні з’явилася інформація, що Apple має намір скоротити проміжок часу, необхідний для переведення виробництва з Китаю до Індії. При цьому компанія спочатку сподівалася закінчити виробництво перших iPhone в Індії наприкінці жовтня. Поінформоване джерело повідомило Bloomberg, що Apple і Foxconn вдалося розв’язати проблеми з ланцюжком постачання, що дозволило швидше перенести виробництво до Індії.

Apple вперше почала виробляти iPhone в Індії у 2017 році з метою скоротити залежність компанії від Китаю через зростання конфліктів зі США. Це також робить пристрої доступнішими для індійського ринку. Згідно з даними TechCrunch, стандартний iPhone 14 нині коштує в Індії 79 900 рупій (близько $980).

Інші компанії також розглядають можливість створення виробничих центрів за межами Китаю. Повідомляється, що Google планує перенести виробництво свого смартфона Pixel до Індії чи В’єтнаму. Samsung виробляє пристрої в країні з 2007 року, а у 2018 році відкрила найбільший у світі завод із виробництва телефонів в Індії.

Нагадаємо, рекламний бізнес Apple набирає обертів на тлі ослаблення позицій Facebook і Google. Цьому сприяли зміни політики конфіденційності iOS у 2021 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram