Новини
7 Вересня 2022
517

Рекламний бізнес Apple набирає обертів на тлі ослаблення позицій Facebook і Google

Цьому сприяли зміни політики конфіденційності iOS у 2021 році

Згідно з дослідженням, опублікованим Appsumer, Apple набирає обертів у цифровій рекламі, в той час, як Google і Facebook втрачають популярність, повідомляє CNBC.

Було проведено аналіз рекламних бюджетів більш ніж у 100 різних компаній, які займаються споживчими програмами. Його результат показав, що рекламний бізнес Apple виграв від великого оновлення конфіденційності iOS компанії у 2021 році, через яке таким компаніям як Facebook стало складніше відстежувати користувачів інтернету.

Рівень прийняття рекламодавцями розміщення реклами в App Store у другому кварталі зріс майже на 4% порівняно з минулим роком і становить 94,8%. Прийняття Facebook скоротилося на 3% — до 82,8%, повідомляє Appsumer. Рейтинг Google скоротився на 2% і зрівнявся із показником Apple.

Оновлення Apple App Tracking Transparency (ATT) обмежило обсяг даних, які додатки, подібні до Facebook, можуть використовувати для допомоги брендам в їх рекламних онлайн-кампаніях.

“Цікаво, що обмеження ATT для сторонніх рекламодавців не діють так само для самої Apple”, — зазначає Шумел Лайс, генеральний менеджер Appsumer. “Таким чином Apple бачить більше даних, що є перевагою перед іншими каналами реклами на iOS”.

З погляду витрат розробників на онлайн-рекламу Google залишається на першому місці з 34% отриманих коштів. Facebook посідає друге місце з 28%, за ним слідує Apple з 15%. При цьому фінансова частка Facebook зросла на 4%.

Нагадаємо, мобільні ігри заповнила сексуальна реклама. Британський регулятор занепокоєний цією проблемою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram