Новини
30 Серпня 2022
468

Мобільні ігри заповнила сексуальна реклама

Британський регулятор занепокоєний цією проблемою

Реклама, що вводить в оману або сексуальна реклама заповнила мобільні ігри для залучення нових користувачів на тлі зниження попиту, вважає Управління рекламних стандартів Великої Британії (ASA), повідомляє ITC.

Регулятор ринку зіткнувся з новою тенденцією в ігровій рекламі — демонстрацією сексистських чи неузгоджених сексуальних образів, націлених на вразливість дорослих та дітей.

Цього місяця ASA заборонило рекламу, що демонструється в Angry Birds 2. У ній анімована жінка грала в більярд у джинсовій сорочці, що оголює груди — вона рекламувала гру Infinity 8 Ball. Компанія Rovio, автор Angry Birds, заявила, що реклама порушує її політику і з’явилася помилково. Playorcas, розробники Infinity 8 Ball, не відповіли ані ASA, ані Financial Times.

Інші рекламні вставки, нещодавно заборонені ASA, включали зображення сексуальних дій, що спонукають користувачів “шльопати” або “роздягати” персонажів.

Зростання цієї тенденції пов’язують з тим, що останніми місяцями ігровий сектор постраждав від зниження продажів, а також від зниження витрат на рекламу. Після сплеску під час пандемії, попит на ігри впав — люди повернулися до реальних занять і скоротили свої витрати на тлі інфляційного тиску, що зростає. Як наслідок, реклама стала агресивнішою.

Нагадаємо, український розробник створив гру “Все буде Україна”, де потрібно утилізувати різні види техніки окупанта.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram