Новини
30 Грудня 2020
930

LG інвестує $9,8 мільярда у виробництво акумуляторів для електрокарів

Потужності будуть розміщені на островах Малуку та Ява

Індонезія і підрозділ південнокорейського LG Group підписали меморандум про взаєморозуміння, який включає угоди про інвестиції в акумуляторні батареї для електромобілів на суму $9,8 млрд, повідомляє Reuters.

Голова Координаційної ради Індонезії з інвестицій Бахлуй Лахадалія заявив, що Індонезія стала першою країною у світі, яка об’єднала весь ланцюжок виробництва електричних батарей: від видобутку копалин до виробництва літієвих батарей.

“Ми підписали меморандум про взаєморозуміння з будівництва інтегрованого заводу з виробництва електричних акумуляторів від видобутку до перероблення”, — заявив Бахлуй Лахадалія.

Потужності повинні розмістити на островах Малуку та Ява. В рамках проекту заплановано шахти, плавильні заводи, прекурсори, катоди та підприємства з перероблення.

Представник LG Energy Solution підтвердив факт підписання меморандуму, але не повідомив щодо подробиць і суму угоди.

Нагадаємо, в Європі електричні автомобілі та гібриди вперше стали популярнішими за автівки з дизельними двигунами. Так, кожна 4-та нова машина, зареєстрована на території Євросоюзу у вересні 2020 року, була електрокаром або гібридом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram