Новини
4 Вересня 2023
326

Індонезія приваблює нових іноземних інвесторів

Країна вводить систему “золотих віз”

Індонезія запроваджує схему “золотої візи”, щоб залучити іноземних фізичних і корпоративних інвесторів у спробі підняти свою національну економіку, йдеться в заяві міністерства юстиції та прав людини країни, пише Reuters.

“Золота віза надає дозвіл на проживання на тривалий період від 5 до 10 років”, — сказав генеральний директор імміграційної служби Сілмі Карім.

П’ятирічна віза вимагає від індивідуальних інвесторів створити компанію вартістю $2,5 млн, тоді як для 10-річної візи потрібні інвестиції в $5 млн.

До корпоративних інвесторів вимоги в 10 разів вищі. Їм потрібно інвестувати $25 млн, щоб отримати п’ятирічні візи для директорів і членів правління, а для 10-річних віз — $50 млн.

До окремих іноземних інвесторів, які не хочуть засновувати компанію в Індонезії, застосовуються інші положення. Вимоги коливаються від $350 тис. до $700 тис., які можуть бути використані для придбання державних облігацій Індонезії.

Інші країни світу, включно із США, Ірландією, Новою Зеландією та Іспанією, запровадили подібні “золоті візи” для інвесторів, прагнучи залучити капітал і підприємців-резидентів.

Тим часом, що Індонезія ще й вирішила регулювати крипторинок. Представники міністерства торгівлі та агентства з регулювання торгівлі товарними ф’ючерсами на парламентських слуханнях у Джакарті у вівторок заявили, що принаймні дві третини директорів та уповноважених осіб на криптовалютних біржах мають бути індонезійцями, які проживають у країні. Далі читайте за посиланням

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram