Новини
5 Листопада 2020
1 082

У Європі попит на електромобілі вперше перевищив продажі авто “на дизелі”

У вересні кожна четверта нова машина зареєстрована у ЄС була електрокаром або гібридом

У Європі електричні автомобілі та гібриди вперше стали популярнішими за автівки з дизельними двигунами. Так, кожна 4-та нова машина, зареєстрована на території Євросоюзу у вересні 2020 року, була електрокаром або гібридом, повідомляє Укравтопром.

“Ринок дизельних машин упав до рекордно низького рівня: автомобілів на важкому паливі набралося лише 24,8%. При тому, що десять років тому дизельні машини в Європі становили 50% ринку, а частка електричних авто й гібридів була нижче за 1%”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ринок нових машин у 27 країнах Європи у вересні зріс лише на 1,2%: зареєстровано майже 1,3 млн екземплярів.

“Попит на електроавто збільшився на 156%, у порівнянні з тим же місяцем минулого року. Гібридні авто вперше подолали планку у 300 тис. екземплярів за один місяць – їх популярність зросла на 124%”, – йдеться у повідомленні.

Загалом серед гібридів лідирує Toyota з моделлю Corolla, а лідером попиту на електромобілі залишається Tesla з седаном Model 3.

Нагадаємо, на Auto China 2020, автосалону в Пекіні, цього року домінували електрокари – публіці також презентували електромобіль від Xpeng, що літає.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram