Новини
28 Вересня 2020
991

Auto China 2020: На автосалоні в Пекіні цього року домінують електрокари

Публіці також презентували літаючий електромобіль від Xpeng

Фото: Greg Baker

У столиці Китаю почався 16-й міжнародний автосалон Auto China 2020. У рамках заходу будуть презентовані 82 світові новинки, серед яких буде 14 прем’єр від транснаціональних концернів і 36 концепт-карів, а також 160 автомобілів на нових джерелах енергії, 147 з яких припадають на китайських автовиробників, пише DW.

Всього ж на автосалоні у Пекіні продемонструють близько 800 пасажирських, вантажних і легкових транспортних засобів. Площа експозиції складе майже 200 тис. кв. м.

Перші два дні автосалон зможуть відвідати тільки представники преси, а з 28 по 30 вересня він буде відкритий для представників галузі. Звичайні відвідувачі та інші автолюбителі зможуть подивитися виставку з 1 по 5 жовтня.

Відмінна риса пекінського автосалону в тому, що він проходить у той час, коли автовиробники в усьому світі намагаються оговтатися від удару пандемії. Він дає їм можливість продемонструвати свої останні пропозиції та інновації, поспілкуватися з експертами та клієнтами.

“Я думаю, що це, ймовірно, єдиний автосалон світового рівня, який відбудеться в цьому році, хоча багато що ще може статися. Багато нових моделей, які повинні були бути представлені кілька місяців тому, зосереджені на цьому автосалоні. У цьому відношенні виставка дуже важлива для галузі”, — зазначив аналітик UBS Пол Гонг.

Фото: Артем Иванов

В автосалоні беруть участь в тому числі такі світові бренди, як McLaren, Aston Martin, Bentley, Lamborghini, Toyota, Volkswagen, BMW, Rolls-Royce, Audi, Subaru, Mercedes-Benz, Mazda, Honda, Suzuki, Nissan і інші відомі виробники. Однак, особливістю цьогорічної експозиції є домінування електромобілів: серійних моделей і прототипів.

Так, Volkswagen презентує електричний позашляховик ID4. Він стане першим електромобілем на базі платформи MEB, виробленим у Китаї, і буде доступний вже на початку наступного року. Раніше, в концерні заявили про те, що витратять близько €2 млрд ($2,33 млрд) на збільшення своєї частки у двох китайських виробників електромобілів.

На фото: Volkswagen ID4

Концерн Daimler презентує 24 моделі Mercedes, зокрема останню версію S-класу. Він також планує представити на китайському ринку нові електромобілі та гібридні моделі після позашляховика Mercedes-Benz EQC, представленого в кінці 2019 р. EQC — це перший у Китаї електромобіль преміум-класу місцевого виробництва.

Керівник Daimler Ола Калленіус недавно повідомив, що компанія не буде розширювати виробництво у Німеччині, а замість цього буде інвестувати в китайський ринок.

На фото: Mercedes-Benz EQC

Китайський партнер Daimler — компанія BAIC, яка нині володіє 5% Daimler — розглядає можливість подвоєння своєї частки та отримання місця в раді директорів німецького виробника автомобілів преміум-класу. Це рішення BAIC потенційно може допомогти Daimler збільшити свою 49% частку в спільному підприємстві з BAIC.

А ось китайський виробник електромобілів Xpeng презентував чудо техніки під назвою Kiwigogo — літаючий електромобіль, який більше нагадує квадрокоптер.

Kiwigogo оснащений вісьмома турбодвигунами та здатний літати на висоті від 5 до 25 м, про дальність польоту не повідомляється. Скоріш за все, демонструючи прототип на міжнародному автосалоні, компанія розраховує залучити серйозні інвестиції для розвитку цього проекту.

На фото: Kiwigogo

Xpeng була заснована у 2014 р. та вже випустила на ринок дві моделі електромобілів: позашляховик G3 і седан P7. Серед інвесторів Xpeng такі технологічні компанії, як Alibaba і Foxconn. У серпні цей китайський виробник електромобілів провів IPO на Нью-Йоркській фондовій біржі й залучив $1,7 млрд.

Спочатку автосалон повинен був пройти у квітні, проте через складну епідемічну ситуацію захід перенесли на осінь. П’ятнадцятий автосалон Auto China пройшов у Пекіні у квітні 2018 р. В автошоу взяли участь понад 1,2 тис. компаній з 14 країн і регіонів світу.

Як писали раніше Investory News, у Китаї крихітний міський електромобіль Wuling Hong Guang Mini EV перевершує за кількістю продажів електричний седан Tesla. Прямими суперниками обидва електрокари робить різниця в ціні.

А в Україні власникам електромобілів почали видавати спеціальні “зелені” автомобільні номери, що свідчать про нульовий рівень викидів автівки. У номерах вперше використовуються символи й на чистій латиниці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram