Новини
23 Вересня 2020
1 263

В Україні нові власники електрокарів уже отримують “зелені” номери

У номерах вперше використовуються символи й на чистій латиниці

Власникам електромобілів почали видавати спеціальні автомобільні номери, що свідчать про нульовий рівень викидів автівки, повідомляє Autogeek.

Фотографією зеленого номера поділився засновник спільноти Electrocars Club Ukraine Геннадій Мудрицький на своїй сторінці в Facebook. Однак, на фото можна побачити, що колір шрифту на спеціальних номерах для електромобілів — чорний з ледь помітним зеленим відтінком.

Як відомо, восени 2019 р. був підписаний закон №10405, який запроваджує в Україні номери зеленого кольору для електромобілів. Зелені номера потрібні для ідентифікації електромобіля, адже закон також ввів штрафи для автомобілів з ДВС у випадку їх паркування на зарядних станціях.

В електромобільних номерах використовується вперше за історію України не тільки символи, ідентичні для латини та кирилиці, а й чиста латина.

Також введені спеціальні поєднання для електромобілів-таксі — вони будуть використовувати маркування TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон).

Нагадаємо, каліфорнійський стартап Lucid Motors презентував перший серійний електроседан Air преміум-класу через майже чотири роки після показу прототипу машини. Компанія працювала над нею понад десять років, а коштуватимуть авто від $80 тис.

Як відомо, китайський стартап Xpeng Motors під час первинного публічного розміщення акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі зміг залучити $1,5 млрд. Вихід на біржу допоможе китайському автовиробнику конкурувати на переповненому ринку серед Li Auto, Nio і Tesla.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram