Новини
11 Вересня 2020
819

Американська Lucid презентувала свій перший серійний електромобіль Air

Коштуватимуть авто від $80 тисяч

Каліфорнійський стартап Lucid Motors презентував перший серійний електроседан Air преміум-класу через майже чотири роки після показу прототипу машини. Компанія працювала над нею понад десять років, повідомляє The Verge.

Всього чотири варіанти:

• Базова Air за $80 тис., надійде у продаж у 2022 р.

• Air Touring за $95 тис., четвертий квартал 2021 р.

• Air Grand Touring за $139 тис., другий квартал 2021 р.

• Air Dream Edition за $169 тис., другий квартал 2021 р.

Як і інші виробники електромобілів Lucid розраховують повторити стратегію Tesla і спочатку продати велику кількість дорогих машин, щоб заробити на виробництво більш доступних моделей.

За інформацією видання, Lucid збирається конкурувати, у першу чергу, з Model S. “Lucid Air — машина для тих, у кого є Mercedes S-класу і хто вірить у технології, які пропонує Tesla, але при цьому не хоче відмовлятися від S-класу заради Model S”, — зазначив гендиректор компанії (виходець з Tesla) Пітер Роулінсон.

Крім седана, Lucid працює також над позашляховиком. За словами джерел видання, на цьому наполягає інвестор — Національний фонд Саудівської Аравії.

У 2018 р. стартап залучив від нього понад $1 млрд на будівництво заводу в Арізоні та серійне виробництво Air. Всього, за даними Crunchbase, компанія залучила $1,1 млрд з моменту заснування у 2007 р.

Як відомо, китайський стартап Xpeng Motors під час первинного публічного розміщення акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі зміг залучити $1,5 млрд. Вихід на біржу допоможе китайському автовиробнику конкурувати на переповненому ринку серед Li Auto, Nio і Tesla.

А от німецький автовиробник Mercedes-Benz взяв на себе зобов’язання досягти до 2040 р. вуглецевої нейтральності своєї діяльності. Менш ніж через 20 років у нього буде новий вуглецево-нейтральний парк легкових автомобілів, а наприкінці 2020 р. він виведе на ринок п’ять повністю електричних моделей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram