Новини
25 Вересня 2020
1 258

Маленький китайський електромобіль склав велику конкуренцію Tesla

Прямими суперниками обидва електрокари робить різниця в ціні 

Крихітний міський електромобіль Wuling Hong Guang Mini EV перевершує за кількістю продажів у Китаї електричний седан Tesla і коштує невелику частину від його ціни, повідомляє Reuters.

Wuling, є брендом General Motors, який продається тільки в Китаї. Було продано 15 тис. електромобілів Hong Guang Mini в серпні після анонсу автомобіля в липні 2020 р. Крім того, всього за 20 днів з моменту анонсу за цю модель проголосувало понад 50 тис. потенційних покупців (окрім 15 тис., решта — попередні замовлення). За той же період компанія Tesla продала лише 11,8 тис. седанів Model 3.

Частково успіх Hong Guang Mini EV, ймовірно, пов’язаний з його ціною. Китайські покупці можуть придбати квадратний мініатюрний електромобіль всього за $4200. Для порівняння: ціна Tesla Model 3 на внутрішньому китайському ринку становить $42 691.

Технічні характеристики навряд чи роблять обидві машини прямими суперниками. Електромобіль Hong Guang Mini EV проїжджає близько 105 миль (майже 169 км) на одній зарядці та розвиває всього 17 кінських сил.

Електромобіль комплектується двигуном потужністю 13 кВт з обертовим моментом 85 Нм, який здатний розігнати цей сіті-кар до 100 км/год.

На вибір надається два варіанти батарей: на 9,2 кВтг з запасом ходу 120 км і на 13,8 кВтг з запасом ходу 170 км. Габарити моделі складають 2917x1493x1621 мм (колісна база — 1940 мм), місткість багажника при складеному задньому ряді сидінь — 741 літр. Автомобіль розрахований на чотирьох осіб.

Електрокар Wuling Hong Guang Mini EV є спільною розробкою концернів General Motors і SAIC Wuling.

Раніше, General Motors заявляла, що планує зосередитися на більш розкішних електромобілях для бренду Cadillac на китайському ринку, але зараз можна бачити що зусилля автоконцерну зосереджені на неймовірно доступних моделях.

Нагадаємо, інвестори знизили ринкову вартість компанії Tesla на $50 млрд, всупереч обіцянкам Ілона Маска скоротити витрати на електрокари настільки радикально, що автомобіль, який зможе їздити самостійно буде доступний за ціною $25 тис.

А в Україні власникам електромобілів почали видавати спеціальні “зелені” автомобільні номери, що свідчать про нульовий рівень викидів автівки. У номерах вперше використовуються символи й на чистій латиниці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram