Новини
23 Вересня 2020
957

Вартість Tesla знизилася на $50 мільярдів на фоні новини Маска про дешеву батарею

Глава компанії пообіцяв, що через три роки електрокари можна буде придбати за $25 тисяч

У вівторок, 22 вересня, інвестори знизили ринкову вартість компанії Tesla на $50 мільярдів, попри обіцянку генерального директора Ілона Маска скоротити витрати на електрокари настільки радикально, що автомобіль, який зможе їздити самостійно буде доступний за ціною $25 тисяч, однак можливим це буде не раніше, ніж через три роки, повідомляє Reuters.

Так, ринкова вартість Tesla знизилася на $20 мільярдів всього за дві години після закриття торгів у вівторок, коли Ілон Маск разом з іншими керівниками компанії представили свою нову стратегію в області акумуляторів і виробництва.

“Акції закрилися у мінусі на 5,6% і знизилися ще на 6,9% після закінчення торгів”, – зазначає видання. 

При цьому аналітик Roth Capital Partners Крейг Ірвін зазначив – ніщо з того, що Маск говорив про батареї, не є вирішеною справою. “Не було нічого конкретного”, – наголосив він.

Загалом інвестори очікували двох важливих оголошень в “День батареї”: про розробку акумуляторної батареї на “мільйон миль”, яка працюватиме понад 10 років, та про чітку мету щодо зниження витрат, виражену в доларах за кіловат-годину, “яка, нарешті, зробить електромобіль дешевше бензинового”.

“Маск не запропонував ні того, ні іншого. Замість цього він пообіцяв протягом наступних декількох років вдвічі знизити вартість батарей з допомогою нових технологій і процесів, щоб запропонувати “доступний” електромобіль”, – йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що через три роки компанія зможе зробити машину за $25 тисяч, яка буде в основному такою ж, може трохи кращою, ніж бензиновий автомобіль.

Нагадаємо, наприкінці вересня виробник електрокарів Tesla отримав німецьку премію Big Brothers Award (“Премія Великого Брата”) у категорії “Мобільність”. Вона видається за порушення недоторканності приватного життя.

Ще раніше Tesla назвали найнебезпечнішою компанією світу для інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram