Новини
5 Травня 2023
266

Попит на iPhone відновився

Квартальні прибутки Apple перевершили прогнози

Продажі iPhone компанії Apple Inc. відновилися минулого кварталу, що допомогло найдорожчій компанії світу перевершити прогнози щодо прибутків і пережити загальногалузевий спад, який зашкодив більшій частині її продуктової лінійки, пише Bloomberg

Загальний дохід компанії у другому фінансовому кварталі становив $94,8 млрд, прозвітувала Apple у четвер, що перевищило прогноз аналітиків на рівні $92,6 млрд. Хоча продажі впали на 2,5% за цей період, компанія попереджала інвесторів, що падіння буде приблизно вдвічі більшим.

“Такі результати свідчать про те, що Apple починає оговтуватися від спаду, який охопив як комп’ютерну, так і смартфонобудівну галузі. Це особливе полегшення для інвесторів після того, як ключовий постачальник Qualcomm Inc. висловив нові побоювання щодо попиту на телефони на початку цього тижня. Продажі Apple в Китаї — слабкому місці для інших технологічних компаній — також виявилися трохи кращими, ніж очікувалося”, — пише агенція.

Як і очікувалося, Apple оголосила про плани викупу акцій на суму $90 млрд — на рівні минулорічного плану. Компанія також підвищила квартальні дивіденди на 4% до 24 центів на акцію.

Після оприлюднення звіту акції додали 2% на пізніх торгах. Вони закрилися на рівні $165,79, що на 28% більше за рік.

Хоча результати виявилися кращими, ніж очікувалося, вони ознаменували собою два квартали поспіль падіння продажів — вперше для Apple з початку пандемії. Прибуток, тим часом, не змінився проти попереднього рокоу і становив $1,52 на акцію. Це порівняно з середньою оцінкою в $1,43 за акцію.

Під час телефонної конференції з аналітиками в Apple заявили, що дохід у поточному періоді скоротиться на таку саму суму, як і минулого кварталу, який закінчився 1 квітня. Це означає падіння приблизно на 3%. Компанія також заявила, що продовжить відчувати негативний вплив від курсів іноземних валют.

У другому кварталі компанія Apple отримала $51,3 млрд від продажу iPhone — свого флагманського продукту, що перевищило прогнози аналітиків на рівні $49 млрд.

Зростання відбулося “всупереч складному макроекономічному середовищу”, — сказав керівник Apple Тім Кук.

Водночас виручка iPad скоротилася на 13% до $6,67 млрд, що приблизно відповідає оцінкам $6,7 млрд. Водночас виручка підрозділу Mac скоротилася на 31% до $7,17 млрд за прогнозу у $7,7 млрд.

Раніше Investory News писали, який вигляд мав би iPhone 4, якби він вийшов у 2023 році.

Тим часом на росії заборонили iPhone. Держслужбовцям дали місяць, щоб позбутися гаджету.

А от блокчейн-компанія Solana, заснована українцем Анатолієм Яковенком, випустила криптосмартфон Saga.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram