Новини
29 Серпня 2022
496

Новинки Apple: Що 7 вересня покаже яблучний гігант

Оновлені iPhone 14, AirPods і Apple Watch

До презентації Apple iPhone 14 залишилося трохи більше ніж тиждень. Очікується, що на ній продемонструють низку нових пристроїв, окрім нового iPhone. Серед них — три нові моделі Apple Watch і оновлені навушники AirPods Pro, пише The Verge.

Вже традиційно Apple проведе захід у своєму кампусі Apple Park і транслюватиме шоу онлайн, подібно до того, що було зроблено з WWDC у червні.

iPhone 14 Pro і Pro Max

Насамперед  Apple представить абсолютно новий iPhone 14, але стандартна модель не буде головною зіркою шоу. Очікується, що моделі Pro і Pro Max матимуть більшість нових функцій. Прогнозують, що з’являться три важливі функції:

• постійно ввімкнений дисплей (функція, яка у телефонів Android була роками);

• 48-мегапіксельна основна камера з більшим сенсором;

• екран, який позбувся виїмки для фронтальної камери.

Телефон також повинен отримати оновлений процесор A16. Кажуть нові функції Apple може використати, щоб виправдати підвищення цін, пише видання.

Однак не схоже, що стандартна версія iPhone 14 матиме багато серйозних змін. Найбільшим оновленням непрофесійної моделі стане введення більшого 6,7-дюймового дисплея.

Попередні чутки від аналітика Мін-Чі Куо свідчать про те, що iPhone 14 також може мати кращу камеру для селфі, яка використовує автофокус.

З точки зору продуктивності, базовий iPhone 14, ймовірно, використовуватиме той самий процесор A15, який використовується в серії iPhone 13.

Apple Watch: Watch Series 8

Apple готується до випуску трьох нових моделей Apple Watch:

• Watch Series 8;

• оновлений SE;

• нова міцна модель Pro, розроблена для спортсменів, які займаються екстремальними видами спорту.

Series 8 наступного покоління буде оснащений новим чипом S8, але він не запропонує помітного підвищення продуктивності проти чипів S7 і S6. Хоча очікується, що Apple поки що не представить функцію вимірювання артеріального тиску, він може мати датчик температури, який визначить, чи є у вас гарячка.

Apple Watch SE замінять бюджетні Watch Series 3. Ймовірно, він буде оснащений тим самим чіпом S8, який використовується в моделі 2020 SE. Окрім цього, не схоже, що очікуються якісь інші значні зміни — годинник збереже той самий розмір дисплея, що й поточний SE.

Apple Watch Pro може мати більший майже 2-дюймовий дисплей, який є стійким до пошкоджень. Він також може мати міцний металевий корпус. Але не чекайте, що цей годинник буде дешевим — за чутками, він коштуватиме від $900-999.

AirPods Pro

AirPods Pro не мали оновлення з моменту їх першого запуску у 2019 році. Тепер, майже через три роки, ми нарешті можемо побачити випуск AirPods Pro 2. По-перше, вони матимуть інший вигляд. Нові AirPods Pro можуть нагадувати Beats Fit Pro. Також навушники можливо знадобляться під час занять спортом, завдяки потенціалу оновлених датчиків руху.

Говорять і про можливість AirPods Pro підтримувати аудіо без втрат, що забезпечує якісніший звук. Це також зробить AirPods Pro 2 першою моделлю, яка використовує Apple Lossless Audio Codec (ALAC) — навіть висококласні AirPods Max не підтримували його. Якщо AirPods Pro 2 справді підтримуватимуть Apple Lossless Audio Codec, буде цікаво подивитися, як Apple вдасться обійти обмеження Bluetooth, який, як правило, вимагає стиснення якості аудіо.

Зарядний футляр AirPods Pro 2 також може отримати оновлення. Він може поставлятися з маленьким динаміком, який видає звук, коли ви намагаєтеся знайти його за допомогою програми Find My. Зараз лише самі AirPods видають звук.

Дати виходу iOS 16

Вперше iOS 16 анонсували в червні. Apple завершила розробку минулого тижня, і компанія, ймовірно, випустить остаточну версію iOS 16 приблизно через тиждень після презентації iPhone 14.

iOS 16 пропонує низку нових функцій, зокрема можливість редагувати та скасовувати надсилання повідомлень, а також екран блокування, який можна налаштовувати. Він також представляє змінені сповіщення, які з’являються в нижній частині екрана блокування, і віджет екрана блокування Live Activities, який надає оновлення про події в реальному часі. Наприклад результати спортивних змагань або доставку їжі.

На додаток до iOS 16, Apple також може випустити watchOS 9 разом із трьома новими розумними годинниками. Бета-версія watchOS 9 вийшла кілька місяців тому, і вона внесе чимало покращень в Apple Watch. Це включає нові показники бігу, нагадування про прийом ліків, відстеження стадії сну, пасивний моніторинг AFib і покращене налаштування циферблата.

Раніше Investory News дізналися, наскільки подорожчають iPhone 14.

Також стало відомо, що Apple розробляє розумний дисплей, який будуть використовувати у розумному будинку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram