Новини
2 Травня 2019
1 002

Дохід “Мілкіленд” у 2018 році скоротився до €133 млн

У порівнянні з 2017 роком компанія знизила EBITDA на 79% до €2,1 млн

Дохід групи компаній “Мілкіленд” – диверсифікованого виробника молочної продукції на ринках Росії, України та Польщі – у 2018 році скоротився на 5,6% до близько €132,59 млн, а валовий прибуток – на 17,67% до €19,51 млн, повідомляє прес-служба компанії.

При цьому компанія отримала операційний збиток у розмірі €10,12 млн (у 2017 році цей показник досягав €588 тис.) і наростила чистий збиток до €20,09 млн (у 2017 році – €7,35 млн).

“У порівнянні з 2017 роком EBITDA впала на 79% до €2,1 млн”, – йдеться у повідомленні.

Як пояснили в компанії, однією з причин падіння фінансових показників групи є стагнація попиту на молочні продукти в Росії, а також несприятливі глобальні цінові тенденції для продажу сухих молочних продуктів, що є основною експортною продукцією українського бізнесу “Мілкіленд”.

“Компанія успішно продовжувала постачання кошерних продуктів до Ізраїлю, зробила нові кроки по виходу на китайський молочний ринок з допомогою продажу масла і сухого молока, посилила позиції на ринках країн Центральної Азії, в тому числі, Казахстану, Узбекистану та Киргизстану. Група продовжила розвиток власного виробництва сирів в Росії, в тому числі, високоякісних видів”, – додали у прес-службі компанії.

Група компаній “Мілкіленд” – диверсифікований виробник молочної продукції на ринках Росії, України та Польщі, що експортує продукцію у 30 країн світу. “Мілкіленд-Україна” є членом групи і входить в п’ятірку провідних переробників молока, виробників та експортерів молочної продукції в Україні, яка реалізується під торговими марками “Добряна” і “Коляда”. Компанія керує 10 молокопереробними заводами, розташованими в шести областях.

В структурі компанії також працює філія “Мілкіленд-Агро”, що складається з 14 сільськогосподарських підприємств з більш ніж 23 тис. га сільськогосподарських угідь, що спеціалізуються на молочному тваринництві та виробництві зернових культур.

Нагадаємо, в Україні за 2018 рік загальний обсяг виробництва молока всіх категорій знизився на 1,8%. Серед основних факторів – зменшення чисельності поголів’я в господарствах населення, що забезпечують основу всього виробництва молока в Україні. Так, 73% збору молока припадає на господарства населення, а на ферми – тільки 27%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram