Новини
26 Листопада 2019
1 100

Американська брокерська компанія Charles Schwab придбає TD Ameritrade за $26 мільярдів

Активи об’єднаної компанії складатимуть близько $5 трильйонів

Американська брокерська компанія Charles Schwab придбає TD Ameritrade, що спеціалізується на торгівлі фінансовими активами за $26 млрд, повідомляє Reuters.

Видання пише, що ця угода струсоне роздрібну брокерську індустрію. “Буде створено компанію з активами у розмірі $5 трлн, яка чинитиме тиск на дрібних конкурентів”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що дисконтний брокерський бізнес знаходиться під тиском нових, більш спритних стартапів, які завойовують ринкову частку внаслідок скасування комісій на біржових торгах.

“Тому операція, яка ретельно вивчатиметься регуляторними органами, стане відповіддю на конкуренцію з боку таких стартапів”, – зазначає Reuters.

У рамках угоди, яка, ймовірно, буде закрита у другій половині 2020 року, акціонери TD Ameritrade отримають 1,0837 акцій Charles Schwab або $52,23. “Компанії очікують, що угода додасть 10-15% до вартості на акцію і 15-20% до операційного прибутку через три роки після підписання”, – йдеться у повідомленні.

Виконавчий директор TD Ameritrade Тім Хокей повинен покинути пост у лютому. “У компанії заявили, що вони зупинили пошук генерального директора, і призначили фінансового директора TD Ameritrade Стівена Бойла тимчасовим президентом і виконавчим директором”, – зазначає видання.

У свою чергу CNBC повідомляло, що об’єднану компанію, швидше за все, очолить генеральний директор Charles Schwab Уолт Беттінгер.

Тим часом, нью-йоркські брокери заробили $2 млн, ввівши в оману інвесторів таких великих технологічних компаній, як Airbnb, Lyft, Palantir і Uber.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram