Новини
21 Грудня 2019
533

Американська Advent International купує британську оборонну компанію Cobham за $5 мільярдів

Раніше британська влада гальмувала процес через міркування щодо питань національної безпеки

Американська інвестиційна компанія Advent International отримала згоду від Великобританії на придбання аерокосмічної оборонної компанії Cobham за $5 млрд після того, як взяла на себе зобов’язання з вирішення проблем національної безпеки, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що раніше у процес перемовин втрутилася британська влада. Так, міністр бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великобританії Андреа Ледсом доручила Управлінню із захисту конкуренції та ринків провести перевірку за фактом цієї угоди, яку тимчасово зупинила, посилаючись на міркування національної безпеки.

“Я задоволена тим, що ці зобов’язання знижують ризики національної безпеки до прийнятного рівня, і тому було вирішено схвалити умови для подальшого злиття компаній”, – заявила вона.

Так, згідно із домовленостями, Advent International повинна буде попередньо повідомити британське міністерство оборони, якщо плануватиме продати весь або частину бізнесу Cobham, а також виконати чинні контракти з урядом.

Додається, що Advent International уже отримала схвалення регулюючих органів в Європейському союзі, США та Фінляндії щодо придбання Cobham, яке було підтримано акціонерами у вересні.

Cobham – розробник і виробник аерокосмічної та військової техніки й електронних систем, компанія була створена у 1934 році й наразі проводить операції у понад 100 країнах світу, входить в індекс FTSE 250.

Пропозицію щодо її купівлі за $4 млрд американською інвесткомпанією Advent International було зроблено в липні. І вже у вересні більшість акціонерів британської компанії схвалили цю угоду.

Проти проголосувало лише декілька акціонерів, а також виступили члени сім’ї засновника Cobham. Саме вони й звернулися до міністра з проханням щодо захисту компанії, яка, за їхніми словами, у разі поглинання може бути розділена на частини.

Раніше Investory News писали, що за даними дослідження інвестиційного банку Goldman Sachs, британська економіка втратила майже 2,5% ВВП через своє рішення вийти із Європейського союзу в середині 2016-го і відстала від інших країн з розвиненою економікою, оскільки подібна невизначеність стоїть на заваді інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram