Новини
3 Серпня 2021
769

Акції ігрових компаній Китаю обвалилися після порівняння комп’ютерних ігор з наркотиками

Інвестори вважають, що цей матеріал — сигнал про майбутні обмеження галузі

Акції китайських компаній, що працюють у сфері відеоігор, різко подешевшали через статтю державного ЗМІ, в якій ігри назвали “духовним опіумом”. Гігант Tencent після її виходу вказав на можливість заборони ігор для дітей молодше 12 років, пише Forbes.

Публікація викликала серйозне падіння акцій ігрових компаній на початку торгів вівторка, 3 серпня. Так, наприклад, акції Tencent просіли на 10%, скоротивши ринкову капіталізацію компанії, прямо згаданої в статті, майже на $60 млрд. Акції гонконгської NetEase знизилися майже на 14%, а Bilibili — на 7%.

Інвестори побоюються, що ігровий сектор може стати наступною жертвою китайської влади, яка істотно посилила політику щодо технологічних компаній країни.

Слідом за розслідуванням, штрафом і вимогою реструктуризувати бізнес Alibaba пішли розслідування і санкції стосовно й інших технологічних гігантів країни, зокрема Didi Global і Tencent.

Наприкінці липня до них додалася реформа сектора позашкільної освіти, що фактично знищує національний сектор EdTech, а також висунення нових вимог до сервісів доставки їжі.

До речі статті вже немає ні на сайті видання, ні на його каналі в месенджері WeChat. Як повідомляє South China Morning Post, посилаючись на своє джерело в одному з регуляторів країни, стаття була видалена газетою за прямою вказівкою уряду, оскільки не показує офіційної позиції Пекіна.

На видалення статті відреагували й інвестори. Так, акції Tencent після серйозного падіння в ранкові години торгів зросли після обідньої перерви на біржі Гонконгу приблизно на 6%.

Тим часом учені з Мерілендського університету з’ясували, що приблизно 30-80% користувачів стикаються з нудотою або дезорієнтацією під час гри в комп’ютерні ігри або за використання VR.

Нагадаємо, минулого року в Україні професійну гру в комп’ютерні ігри (кіберспорт) визнали офіційним видом спорту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram