Новини
14 Лютого 2022
569

Китайський ринок метавсесвіту досягне $8 трильйонів і буде ізольований від інших країн

Tencent, NetEase, ByteDance та Alibaba можуть стати лідерами в цьому сегменті

Китайські технологічні гіганти починають інвестувати у метавсесвіт. Цей термін означає віртуальні світи, в яких користувачі можуть жити та грати. На думку експертів, жорстка інтернет-цензура, схвалена в країні, пошириться на метавсесвіт, який розробляють місцеві технологічні гіганти, пише CNBC.

За оцінкою Morgan Stanley, у Китаї ринок метавсесвіту може становити 52 трлн юанів, або близько $8 трлн. Такі компанії, як Tencent, NetEase, ByteDance та Alibaba можуть стати лідерами в цьому сегменті серед китайських інтернет-компаній.

Віртуальна реальність, ігри та соціальні мережі можуть бути одними з ранніх втілень метавсесвіту, кажуть аналітики. Користувачі будуть купувати віртуальні предмети в іграх або створювати цифрові аватари.

“Метавсесвіт — це майбутнє соціальних мереж. Всі китайські технологічні гіганти повинні прийняти це, щоб знайти нові способи залучати молоде покоління інтернет-користувачів”, — зазначив керуючий партнер CloudTree Ventures Вінстон Ма (Winston Ma).

У листопаді генеральний директор Tencent Ма Хуатенг заявив, що метавсесвіт дозволить зрости існуючим індустріям, наприклад, іграм. Tencent — ​​найбільша у світі ігрова компанія. Ма додав, що компанія має “багато технологій і ноу-хау” для вивчення та розробки метавсесвіту.

Alibaba планує випустити окуляри доповненої реальності для віртуальних зустрічей. Компанія розробила віртуального інфлюенсера Дун Дун (Dong Dong) для зимових Олімпійських ігор у Пекіні. Він доступний у додатку Alibaba Taobao Shopping App: цифровий аватар ділиться фактами про Олімпійські ігри та рекламує пов’язані з ними товари.

NetEase, ще один китайський ігровий гігант, створив базу в південній провінції Хайнань, орієнтовану на розробку програм для метавсесвіту, повідомляли місцеві ЗМІ торік.

Пошуковий гігант Baidu запустив минулого року програму для метавсесвіту під назвою XiRang — віртуальний світ, який може вмістити до 100 тис. людей одночасно. Віцепрезидент Baidu Ма Цзе сказав, що до повного запуску може пройти ще шість років.

“Як і у випадку з Meta, концепція метавсесвіту може спочатку включати ігри з підтримкою VR/AR і соціальні інтерактивні середовища, — зазначив засновник Tech For Good Asia Чарльз Мок. — Очевидно, ці області насамперед освоюватимуть великі технологічні гравці Китаю — з функціями, поширеними в країні, такими як онлайн-платежі та сервіси, схожі на WeChat. Вони можуть бути розширені та вбудовані в метавсесвіт”.

“Кожен конкретний додаток отримає свій власний унікальний набір правил, що базується на існуючому законодавстві, — продовжив аналітик ринку в Daxue Consulting Ханьюй Лю (Hanyu Liu). — Ми також повинні чекати суворої цензури, а це означає, що, швидше за все, китайський метавсесвіт буде ізольований від міжнародного”.

Навіть китайські міста та регіони шукають можливості для метавсесвіту. У 2021 році велике місто Шанхай згадав метавсесвіт у п’ятирічному плані розвитку індустрії інформаційних технологій.

Тим часом канадська компанія TerraZero видала одну з перших заставних у метасвіті, яка дозволила її клієнту придбати віртуальну землю у Decentraland — децентралізованій VR-платформі на базі Ethereum.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram