Новини
11 Лютого 2022
771

У метавсесвітах почали видавати іпотеку на віртуальну землю

Вартість комерційної ділянки — $45 тисяч

Канадська компанія TerraZero видала одну з перших заставних у метасвіті, яка дозволила її клієнту придбати віртуальну землю у Decentraland — децентралізованій VR-платформі на базі Ethereum, повідомляє Markets Insider.

Іпотека була на комерційну ділянку у розважальному районі Decentraland вартістю $45 тис. На ньому можна побудувати 5-поверхову будівлю й здавати в оренду або отримувати з неї прибуток іншим способом, наприклад, відвести під ігри.

Компанія взяла на себе більшу частину суми за ділянку. Ім’я клієнта не розкривається.

“Ми отримуємо сотні запитів на день, де нас просять допомогти придбати нерухомість. Спочатку нам здавалося, що це якесь божевілля, але потім ми подумали, а чому б і ні?”, — розповідає гендиректор TerraZero Ден Рейцик.

Він додає, що доступність фінансових ресурсів прискорить розвиток та розповсюдження метавсесвітів, а його компанія буде в авангарді нового багатообіцяльного ринку. Користувачі TerraZero зможуть переглядати на сайті оголошення про продаж землі та будівель у метавсесвіті та здійснювати угоди за посередництвом компанії.

До погашення кредиту віртуальна нерухомість, представлена ​​у вигляді NFT, залишатиметься у володінні TerraZero.

Як зазначає CNBC, минулого року відбулося вибухове зростання продажу віртуальної власності. За деякими оцінками, обсяг угод з купівлі нерухомості в метасвіті минулого року перевищив $500 млн і може подвоїтися в нинішньому. Обсяг однієї з найбільших угод 2021 року становив $2,43 млн.

Раніше Investory News писали, що у метавсесвіті можна придбати ділянки й будівлі. Однією з перших, хто увійшов до цього бізнесу стала Metaverse Group, яка керує віртуальним світом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram