Новини
5 Квітня 2023
394

Саудівська Аравія інвестує $38 мільярдів в ігрову індустрію

Країна прагне стати всесвітнім центром кіберспорту

Саудівська Аравія хоче стати одним із найбільших гравців на ринку відеоігор. Для цього країна інвестує в індустрію $38 млрд. Це фінансування відбувається в межах стратегії диверсифікації економіки регіону шляхом відмови від нафти, повідомляє Bloomberg.

Кіберспортсмени та геймери продовжують скептично ставитися до Саудівської Аравії через порушення урядом прав людини.

Кіберспортивна компанія Savvy Gaming Group, створена Суверенним фондом Саудівської Аравії Public Investment Fund, випускатиме та купуватиме високобюджетні ігри.

Глава Savvy Gaming Group Браян Уорд заявив, що у 2023 році компанія більше уваги приділятиме розробці та видавництву відеоігор. З 2004 до 2012 року Уорд очолював відділ ігор Activision Blizzard, також він був топменеджером Electronic Arts і Microsoft.

За словами Уорда, мета Savvy полягає в тому, щоб зробити Саудівську Аравію глобальним центром розваг до 2030 року. Для цього необхідно купувати ігрові студії чи видавництва, зокрема міжнародні, додав він.

Спочатку Savvy займалася розвитком кіберспорту та інвестувала мільярди доларів в ігрові компанії, такі як Nintendo, Tencent Holdings та Activision Blizzard. У лютому Public Investment Fund збільшив свою частку в Nintendo до 8,3%, ставши найбільшим зовнішнім акціонером. Водночас Суверенний фонд Саудівської Аравії не бере участі у розробці ігор.

Згідно з даними Niko Partners, у країні налічується близько 21 млн геймерів, що становить близько 58% населення. Для порівняння: у США частка становить 66%. Аналітики очікують, що до 2026 року ринок відеоігор у Західній Азії та Північній Африці зросте на 56%, до $2,79 млрд. У 2022 році продаж відеоігор у регіонах скоротився на 4,3%, проте експерти вважають, що насичений релізами 2023 рік оживить ринок.

Як писали раніше Investory News, учені з Мерілендського університету з’ясували, що приблизно 30-80% користувачів стикаються з проблемами здоров’я: нудотою або дезорієнтацією під час гри в комп’ютерні ігри або за використання VR. Докладніше про дослідження — за посиланням

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram