Новини
20 Липня 2022
560

Пекін оштрафує таксі Didi на $1 мільярд

Сервіс втрапив у халепу через проблеми з безпекою даних

Китайський регулятор готується оштрафувати сервіс таксі Didi на понад $1 млрд, повідомляє The Wall Street Journal. Причиною стали порушення зі збирання та використання особистих даних. Штраф покладе край довгому розслідуванню регулятора і дозволить Didi провести лістинг акцій у Гонконгу.

Уряд Китаю готується накласти штраф на агрегатора таксі Didi, розповіли джерела The Wall Street Journal. Він може становити близько 4% від виручки Didi за 2021 рік. Після оголошення про штраф регулятор послабить обмеження для сервісу.

Зокрема, Didi зможе відновити програми та реєструвати нових користувачів. Крім того, штраф дозволить Didi провести лістинг акцій у Гонконгу, зазначили джерела.

У середині липня Центробанк Китаю оголосив, що оштрафував платіжний підрозділ Didi та двох його співробітників на $690 тис. за неправильне поводження з інформацією про клієнтів та перевірку особи.

У червні 2021 року Didi залучила $4,4 млрд під час IPO у Нью-Йорку. Через кілька днів китайський регулятор звинуватив компанію в порушеннях зі збору та використання персональних даних і вимагав видалити програму з магазинів.

У листопаді Reuters повідомив, що Didi готується до перезапуску програми у Китаї після його видалення місцевими регуляторами. Тоді джерело повідомило, що компанія зарезервувала $1,6 млрд для виплати штрафу.

У травні 2022 року акціонери Didi проголосували за її делістинг із Нью-Йоркської біржі, плануючи після виходу з Нью-Йорка провести IPO у Гонконгу.

Тим часом невідомі хакери заявили, що внаслідок злому бази даних поліції Шанхая вони вкрали відомості про мільярд мешканців Китаю. Експерти називають цю атаку найбільшим порушенням кібербезпеки в історії країни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram