Новини
2 Вересня 2021
640

Таксі під контролем: Китай вимагає від 11 служб усунути порушення у сфері перевезень

Тим часом Didi продав свою частку у Bolt — зокрема на фоні тиску регуляторів

Одинадцять китайських компаній, зокрема Didi, T3 і Meituan, які займаються перевезеннями таксомоторів, отримали приписи від китайських регулюючих органів про необхідність виправлення порушень у сфері набору водіїв, використання автомобілів та конкуренції. Про це повідомляє CNBC з посиланням на Міністерство транспорту Китаю.

Таке рішення було ухвалено після опитувань за участю Мінтрансу, адміністрацій кіберпростору і з управління ринком. “Потрібно, щоб ці платформи розв’язували свої власні проблеми, виправляли незаконне поводження, захищали ринкові правила добросовісної конкуренції та створювали здорове середовище для здорового розвитку індустрії поїздок”, — заявили в Міністерстві транспорту за підсумками опитувань агрегаторів послуг таксі.

Зокрема, регулятори вимагають від компаній, щоб вони перевірили, чи є необхідні для перевезень дозволи у водіїв та автомобілів, які вони використовують. Агрегатори послуг таксі, заявили регулятори, повинні утриматися від рекламних акцій з метою спонукати водіїв приєднатися до них. Їм також пропонується відмовитися від практик передачі власних бізнес-ризиків водіям.

“Водії повинні отримувати достатньо часу для відпочинку, — наголосили регулятори на чолі з Мінтрансом. — Компанії повинні знизити комісію, яку вони беруть з кожної поїздки, що здійснюється водієм. Агрегатори таксі також повинні захищати дані своїх користувачів”.

Китай раніше цього року ухвалив два закони про безпеку та конфіденційність даних, які повинні забезпечити компанії, що працюють у країні.

Тим часом китайський сервіс онлайн-виклику таксі Didi продав свою частку в європейському сервісі Bolt за $500 млн на фоні щораз більшого тиску влади КНР, повідомляє The Telegraph.

Як зазначає видання, можливо продаж частки у Bolt пов’язаний з планами Didi щодо виходу за межі своїх ключових азійських ринків і є підготовкою до конкурентної боротьби. “Наразі невідомо, чи є зв’язок між цією угодою та збором коштів обсягом €600 млн, про який Bolt оголосив раніше цього місяця”, — йдеться у повідомленні.

За словами представника естонської компанії, залежно від того, як вони зростають та стають більш зрілими — хочуть бути незалежною компанією, що дозволить їм швидше рухатися та ухвалювати правильні рішення.

Зазначається, що раніше Didi отримала ліцензії в декількох містах Британії у межах планів щодо запуску в Європі найближчими місяцями, але тимчасово відклала їх як мінімум на рік через побоювання з приводу правил обробки даних користувачів.

Раніше Investory News писали, що Китай задумався про заборону IPO за кордоном для компаній, що зберігають великі дані. У країні планують створити міжвідомчий комітет для контролю за всіма процесами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram