Новини
20 Лютого 2020
810

Завдяки користувачам у Китаї індустрія онлайн-ігор і додатків зросла на $150 мільярдів

Понад 222 мільйона завантажень було зроблено саме тут через App Store

Світова індустрія ігрових та інших онлайн-додатків зросла на $150 млрд внаслідок рекордної кількості завантажень китайськими користувачами. Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на дані, надані аналітичною компанією AppAnnie.

За її даними, понад 222 млн завантажень було зроблено в Китаї через інтернет-магазин Apple (App Store) за тиждень, що почався 2 лютого. Середнє тижневе завантаження додатків протягом перших двох тижнів лютого підскочила на 40% у порівнянні з середнім показником за весь 2019 р.

У звіті AppAnnie зазначається, що мільйони працівників та студентів використовували мобільні додатки для пошуку альтернативних методів для відновлення повсякденної діяльності віддалено.

Завантаження освітніх програм в лютому різко підскочили через те, що школи в багатьох великих китайських містах залишаються закритими.

Як відомо, з кінця грудня минулого року в Китаї поширюється пневмонія, викликана новим коронавірусом COVID-19 і влада змушена вводити жорсткі карантинні заходи.

Видання повідомляє, що акції Tencent, найбільшого постачальника мобільних ігор у Китаї, знаходяться зараз на 20-місячному максимумі, а ринкова капіталізація компанії зараз перевищує $500 млрд.

Акції компанії New Oriental Education, яка займається онлайн-освітою в КНР, в цьому році зросли в ціні на 17%.

“Ніхто не очікував, що епідемія швидко пошириться, це створило можливість для таких компаній”, — сказав Шон Янг, керуючий директор шеньчженських відділень Blue Lotus Capital Advisors.

Даніель Ахмад, аналітик консалтингової компанії Niko Partners, зазначив, що доходи від ігрових додатків в Китаї виросли на 12% у порівнянні з попереднім роком.

“Це зростання продовжиться в наступні тижні, оскільки підприємства в багатьох містах залишаються закритими. Люди проводять більше часу за грою і це дає нові можливості для монетизації ігор”, — додав аналітик.

Однак деякі компанії ігрової індустрії постраждали через коронавірус. Наприклад, Sony і Nintendo, поставки обладнання яких залежать від Китаю.

Акції Nintendo, продаж обладнання якої складає більш ніж половину усіх доходів, впали майже на 9% у 2019 р. через побоювання з приводу випуску ігрової консолі Switch.

Девід Гібсон, ігровий аналітик компанії Astris Advisory з Токіо, додав, що попит на цю консоль буде рости в Китаї. Тим часом, як зазначають у FT, якщо перебої в консольному виробництві там продовжаться, то Sony може обмежити випуск своєї консолі PlayStation 5, намічений на листопад.

нагадаємо, китайський сервіс доставки їжі та товарів Meituan Dianping, який співпрацює з 5,9 млн партнерів, запустив безконтактну доставку замовлень на фоні спалаху коронавірусу Covid-2019. Кур’єр залишає замовлення у заздалегідь обговореному місці, а потім дзвонить клієнтові, який забирає товар.

Як писали раніше Invstory News, Китай виділить близько $10,3 млрд для боротьби та профілактики нового коронавірусу. Міністерство буде ретельно працювати для забезпечення стабільного функціонування економіки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram