Новини
10 Січня 2024
346

Китайська влада каже, що зламала сервіс AirDrop для iPhone

Китайці користуються цим сервісом для анонімності

Китайський уряд стверджує, що в державі знайшли спосіб ідентифікації користувачів, які надсилають повідомлення через популярну функцію AirDrop від Apple, повідомляє Bloomberg.

Пекінський інститут розробив техніку зламу зашифрованого журналу iPhone, щоб ідентифікувати номери та електронні адреси відправників, які користуються AirDrop. Місцева поліція ідентифікувала кількох підозрюваних за допомогою цього методу. Про арешти не повідомляється.

AirDrop широко використовувалася у 2019 році під час протестів у Гонконзі. Функція потребує лише підключення через Bluetooth. Сервіс дозволяє швидко обмінюватися файлами, зокрема зображеннями, документами та відео, між пристроями Apple. Компанія обмежила цю функцію на китайських iPhone з 2022 року після того, як протестувальники використовували сервіс для розповсюдження зображень іншим власникам пристроїв Apple.

Нідерландська компанія ASML Holding NV скасувала постачання низки своїх машин до Китаю на прохання адміністрації президента США Джо Байдена. Це сталося за кілька тижнів до того, як набрали чинності заборони на експорт високоякісного обладнання для виробництва мікросхем, повідомили джерела видання.

Раніше Investory News писали, що українську IT-компанію запросили до співпраці з NASA.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram