Новини
31 Березня 2021
723

З 5 квітня Київ продовжує та посилює карантин

Будуть закриті школи, дитсадки й метро

Київ з 5 квітня закриває школи та дитячі садки. Весь громадський транспорт, зокрема метро, ​​будуть працювати за спецперепустками, повідомляє міський голова Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, тенденції до поліпшення ситуації з коронавірусом у місті зараз немає. Більш того, спостерігається тенденція до колапсу медичної системи.

“Київ вводить більш суворі обмеження. У нас немає іншого вибору. Інакше будуть сотні смертей щодня!”, — заявив Кличко. І додав, що обмеження діятимуть, як мінімум, до 16 квітня.

Зокрема, столиця закриває всі школи й дитячі садочки. Весь громадський транспорт — і наземний, і метро — працюватимуть за спеціальними перепустками. За його словами, алгоритм видачі спецперепусток буде таким, як і минулуго разу.

“Тобто виключно для перевезення працівників підприємств критично важливої ​​інфраструктури”, — заявив мер.

Керівники підприємств та установ повинні відправити співробітників на віддалену роботу. Або, кому можливо, надати відпустки.

Громадське харчування зможуть працювати тільки на винос або доставлення. Продуктові ярмарки припиняються з 1 квітня.

Як писали раніше Investory News, президент України Володимир Зеленський разом з низкою лідерів інших країн закликав світову спільноту підписати Міжнародний договір про пандемію, який дозволить облаштувати спільну міжнародну архітектуру охорони здоров’я і розв’язати проблему ізоляції держав одну від одної.

Нагадаємо, найближчим часом в межах глобальної програми COVAX очікуються поставки в Україну 300 тис. доз вакцини AstraZeneca і 117 тис. доз — Pfizer, вакцинація другою дозою почнеться з кінця травня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram