Новини
13 Червня 2019
880

Восени буде оголошено конкурс на платну дорогу Львів-Краковець

До фонду “Укравтодору” надійде понад 50 млрд грн з урахуванням 5 млрд грн від МВФ

Конкурс на першу концесійну дорогу Львів-Краковець може бути оголошений вже восени, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на виступ голови Державного агентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”) Славомира Новака під час урядового засідання.

“Продовжуємо переговори щодо першої концесійної дороги Львів-Краковець. Думаю, що восени ми будемо пропонувати Кабміну оголосити конкурс на першу концесію”, – зазначив він.

За даними прес-служби КМУ, у фонд “Укравтодору” надійде понад 50 млрд грн з урахуванням 5 млрд грн від МВФ.

Як стверджує Славомир Новак, внаслідок цього “Укравтодор” також планує в наступному році збільшити фінансування утримання доріг.

“В першу чергу, гасимо борги попередніх років – це 8,5 млрд грн. Далі, ми збільшили обсяг фінансування на експлуатацію – до 6,1 млрд грн. У наступному році плануємо збільшити суму на утримання до 7,5 млрд грн і, таким чином, досягти мінімального фінансування за методикою утримання доріг”, – розповів голова “Укравтодору”.

Нагадаємо, в Україні запустили портал моніторингу фінансування будівництва та ремонту автомобільних доріг. Проект представлено офісом ефективного регулювання (BRDO) спільно з представниками Міністерства інфраструктури. Кожен бажаючий в режимі онлайн може переглянути інформацію про витрати бюджету на ремонт доріг по всім областям України.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram