Новини
29 Лютого 2024
177

Укрзалізниця переказала в бюджет понад 1,2 мільярда

Це перший платіж, адже ще йде підрахунок прибутків за 2023 рік

АТ “Укрзалізниця” за підсумками діяльності у 2023 році переказала до держбюджету України 1,259 млрд грн авансового внеску з дивідендів, повідомила пресслужба компанії.

“Чітко виконуємо всі свої зобов’язання перед державою та розпочинаємо сплату дивідендів. Це перший авансовий платіж, адже ще фіналізуємо консолідований звіт, який чітко визначить наш прибуток за підсумками роботи у 2023 році. Ці виплати та їх оперативність надважливі для фінансування потреб держави, зокрема її обороноздатності”, — зазначив голова правління компанії Євген Лященко.

За оперативними даними, попри заплановані збитки “Укрзалізниця” завершила 2023 рік з позитивним фінансовим результатом. На початку лютого 2024 року уряд визначив рівень дивідендів, які перерахують до бюджету акціонерні товариства з державною часткою.

Згідно з рішенням уряду норматив відрахувань для УЗ встановлений на рівні 50% за умови, що 30% прибутку компанії буде спрямовано на фінансування капітальних інвестицій, затверджених у консолідованому фінансовому плані на 2024 рік, реконструкцію критичної залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу.

Раніше Investory News дізналися, чи підвищать податки в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram