Новини
4 Березня 2024
119

Прозорро.Продажі принесли ₴23,5 мільярда за час повномасштабного вторгнення

Найбільше коштів залучив Фонд гарантування вкладів

За два роки повномасштабної війни онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі поповнили бюджети різних рівнів на понад 23,5 млрд грн, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що найбільше коштів за результатами аукціонів, проведених під час воєнного стану, залучив Фонд гарантування вкладів — майже 6,5 млрд грн. Мала приватизація поповнила державний та місцеві бюджети на майже 5,6 млрд грн. Ще понад 3,7 млрд грн отримали організатори торгів з реалізації активів у справах про банкрутство для розрахунків з кредиторами.

“Від початку повномасштабного вторгнення державна електронна торгова система Прозорро.Продажі допомогла заробити державі понад 23 млрд грн. Тобто четверту частину від суми всіх доходів у 83 млрд грн, залучених до бюджетів різних рівнів, онлайн-аукціони принесли вже після 24 лютого 2022 року. Це приклад того, як через підвищення ефективності управління своїми активами, держава в тому числі інвестує у зміцнення економіки”, — зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

З її слів, понад 40 тис. учасників, серед них — малий, середній та великий бізнеси змагалися за активи держави, громад й приватних власників після 24 лютого 2022 року. У комплексі з державною політикою, а також програмами Міністерства економіки для бізнесу це дозволяє стимулювати розвиток багатьох ринків та генерувати надходження для відновлення країни в умовах війни.

Станом на сьогодні від 24 лютого 2022 року онлайн-аукціони в системі оголосили майже 5 тис. організаторів, виставивши для продажу або здачі в оренду свої активи по всій країні.

За два роки воєнного стану в системі відбулося понад 36 тис. аукціонів. Більш як половину з них організували в системі органи місцевого самоврядування, реалізувавши комунального майна на понад 3 млрд грн. Ці кошти для своїх бюджетів ОМС отримали від малої приватизації, оренди майна та реалізації земельних ділянок. Серед громад лідерами за кількістю успішних торгів є Кривий Ріг, Чернівці та Львів.

Нагадаємо, Укрзалізниця переказала в бюджет понад 1,2 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram