Новини
8 Вересня 2020
1 201

Вдала інвестиція: Британець подаровані батьком протягом 28 років віскі продасть і придбає будинок

Пляшки можна продати за £40 тисяч або $53 тисяч

Піт Робсон з Великої Британії дарував синові пляшку The Macallan 18-річної витримки на кожен день народження. До 28 років молода людина — Метью — зібрав колекцію, яку тепер продає, щоб купити власний будинок, пише BBC News.

За 28 років Піт Робсон витратив на віскі близько £5 тис. ($6,57 тис.). Зараз зібрана ним колекція оцінюється у £40 тис. (майже $53 тис.). За словами Метью Робсона, він дуже вдячний батькові, тому що грошей від продажу пляшок вистачить на перший внесок для покупки власного будинку.

“Щороку я отримував віскі у подарунок на день народження. Я думав, що це досить незвичайний подарунок для хлопчика, який не п’є. Але разом з подарунком я отримував сувору вказівку: ніколи, ніколи не відкривати пляшки. Я з усіх сил намагався та досяг успіху, всі вони цілі”, — розповів він виданню.

На фото: Піт (зліва) та Метью Робсон з колекцією віскі

Марк Літтлер, брокер, який спеціалізується на раритетному віскі, сказав, що “подібної колекції ніхто давно не бачив”. За його словами, купівлею вже цікавляться в Нью-Йорку та Азії.

Метью отримував на день народження й інші подарунки, але традиція з пляшками віскі не переривалася. За словами Піта Робсона, першу пляшку віскі він купив, щоб “обмити дитині голову”, але потім подумав, що було б цікаво купувати по одній щороку, щоб у результаті син отримав 18 пляшок 18-річного віскі на своє 18-річчя.

Як писали раніше Investory News, благодійна організація Royal Collection Trust, яка піклується про збереження скарбів британської монархії, випустила у продаж сухий джин преміум-класу. Напій складається з інгредієнтів, зібраних у садах Букінгемського палацу.

Нагадаємо також, шотландський віскі Johnnie Walker почнуть випускати в паперових пляшках з 2021 р. Таким чином компанія посилює заходи боротьби з пластиковими відходами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram