Новини
14 Липня 2020
1 452

Віскі на користь екології: Johnnie Walker почнуть випускати в паперових пляшках

Нова тара не містить пластик і повністю придатна для вторинного перероблення

Шотландський віскі Johnnie Walker почнуть випускати в паперових пляшках з 2021 р., повідомляє Reuters з посиланням на заяву компанії Diageo Plc, яка є найбільшим у світі виробником спиртних напоїв.

Це рішення пов’язане з тим, що компанія посилює заходи боротьби з пластиковими відходами.

Нова пляшка, розроблена в партнерстві з компанією Pilot Lite, буде відповідати стандартам якості харчових продуктів, взагалі не містить пластик і повністю придатна для вторинного перероблення, повідомили в компанії.

Diageo та Pilot Lite запустили компанію Pulpex Ltd для розробки паперових пляшок, а також співпраці в області екологічних досліджень і розробок.

Pulpex також буде створювати фірмові паперові пляшки для таких компаній, як Lipton, Unilever і PepsiCo.

Однак багато експертів вважають, що перехід на паперову упаковку не допомагає екології, а, навпаки, шкодить: це пов’язано і з вирубкою лісів та з особливостями перероблювання. Крім того, паперові упаковки часто покривають полімерним шаром.

Як писали раніше Investory News, мережі McDonald’s і Starbucks запустять пробні програми з використання багаторазових стаканчиків з RFID-чіпами та QR-кодами в Каліфорнії вже на цьому тижні. За допомогою “розумних” чашок з мітками відстеження компанії хочуть розв’язати проблему відходів.

Також, пивоварна компанія Carlsberg Group представила в Копенгагені два прототипи паперових біорозкладних пляшок для пива. Нові “зелені” пляшки схожі за формою на стандартні скляні пляшки Carlsberg. На них так само вибиті слоган бренду і підпис засновника компанії Якоба Крістіана Якобсена.

А от виробники пива, вина та віскі почали будувати заводи, які працюють на поновлюваних джерелах енергії. Серед таких компаній і Diageo, яка оголосила, що побудує в Кентуккі “вуглецево-нейтральний” завод.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram