Новини
19 Лютого 2020
1 497

McDonald’s і Starbucks почнуть використовувати багаторазові пластикові стаканчики

За допомогою “розумних” чашок з мітками відстеження компанії хочуть розв’язати проблему відходів

На фото: стаканчики CupClub

Мережі McDonald’s і Starbucks запустять пробні програми з використання багаторазових стаканчиків з RFID-чіпами та QR-кодами в Каліфорнії вже на цьому тижні. Проект містить у собі систему збору, очищення і перерозподіл чашок між закладами, повідомляє Bloomberg.

Ідея McDonald’s і Starbucks полягає в тому, що заклади будуть продавати клієнтам напої в тих же стаканчиках, які використовувалися кілька місяців тому. Тестування програми почнеться на цьому тижні в незалежних кав’ярнях в Сан-Франциско і Пало-Альто, штат Каліфорнія.

Багаторазові стаканчики виготовлені в основному з пластику та оснащені RFID-чіпами або QR-кодами для відстеження. Вони стали результатом дворічного проекту NextGen Cup Challenge, яким керують McDonald’s і Starbucks.

Мережі фастфуду викидають мільярди стаканчиків на рік. Більшість з них мають в складі пластик, що робить їх переробку майже неможливою.

У 2018 р. Starbucks також виробили 16 млн тонн парникових газів, 21% з них припали на напої з молоком.

Ключ до скорочення вуглецевого сліду від одноразового посуду — це зовсім не вибір ідеального матеріалу. У будь-якого з них (папір, сталь або пластик) є свої недоліки. Замість цього NextGen пропонує зробити звичний стаканчик для кави більш довговічним, створивши систему повторного використання.

Така система складається зі збору стаканчиків, очищення, перерозподілу і цифрового відстеження. Завдяки останньому заклади контролюватимуть показники повторного використання і стан посуду.

Відстеження також дозволить визначати зони, де люди купують напої, але не повертають стаканчики. Тоді мережі відкриють більше пунктів для збору в цьому районі.

Повторне використання “розумних” стаканчиків може скоротити кількість відходів на звалищах до 40%, говорить генеральний директор CupClub Сафіа Куреши. Стартап співпрацює з McDonald’s і Starbucks в рамках нового проекту.

За словами Куреші, людям не подобаються пити з багаторазових металевих стаканів. Тому її компанія вирішила зосередитися на переробці пластику. “Споживачам потрібен продукт, який не буде занадто великим кроком вперед”, — сказала вона.

Як писали раніше Investory News, пивоварна компанія Carlsberg Group представила в Копенгагені два прототипи паперових біорозкладних пляшок для пива. Нові “зелені” пляшки схожі за формою на стандартні скляні пляшки Carlsberg. На них так само вибиті слоган бренду і підпис засновника компанії Якоба Крістіана Якобсена.

Уряд Китаю має намір до кінця поточного року заборонити використання в країні продукції з одноразового пластику. Адже до 2030 р. обсяг пластикових відходів у країні може зрости до 500 млн тонн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram