Новини
2 Липня 2020
1 078

Алкогольні компанії на своїх виробництвах почали переходити на поновлювані джерела енергії

Таким чином підприємці долучаються до боротьби зі зміною клімату

Виробники пива, вина та віскі почали будувати заводи, які працюють на поновлюваних джерелах енергії, пише CNBC.

Компанія Diageo, яка розливає віскі, оголосила, що побудує в Кентуккі “вуглецево-нейтральний” завод. Щоб розв’язати проблему зміни клімату, власники закуплять апарати, які працюють на відновлюваній електроенергії, та електричні автомобілі для транспортування вантажів.

Diageo має намір укласти контракти з місцевими комунальними службами й буде купувати “електрику з нульовим викидом парникових газів із сертифікованих поновлюваних джерел”.

Світлодіодні лампи, встановлені на складах, будуть загорятися тільки під час “вантажно-розвантажувальних робіт”, а котли, що працюють на викопному паливі, замінять на електродні, йдеться на сайті компанії.

“Прихильність Diageo поновлюваних джерел енергії гідна похвали, оскільки виробництво алкоголю історично є вуглецевмісним процесом. Було б круто, якби кожен напій в Америці створювався завдяки відновлювальним джерелам”, — зазначив президент Американської ради з поновлюваних джерел енергії Грегорі Ветстоун.

Майданчик, який будує Diageo, — не перша у своєму роді. У січні найбільша пивоварна компанія AB InBev підписала контракт з постачальником поновлюваних джерел енергії BayWa r.e. Тепер пивоварні AB InBev в Європі використовують тільки відновлювальну електроенергію.

У травні компанія Acre Distilling спільно з Circle L Solar почала будувати першу виноробню в Техасі, яка працює виключно на сонячних батареях.

Раніше Inc. розповідав, що Microsoft планує витратити $1 млрд на очищення атмосфери від своїх викидів і стати “вуглецево-негативною” компанією до 2050 р.

Як писали раніше Investory News, мережі McDonald’s і Starbucks запустять пробні програми з використання багаторазових стаканчиків з RFID-чіпами та QR-кодами в Каліфорнії вже на цьому тижні. За допомогою “розумних” чашок з мітками відстеження компанії хочуть розв’язати проблему відходів.

А от пивоварна компанія Carlsberg Group представила в Копенгагені два прототипи паперових біорозкладних пляшок для пива. Нові “зелені” пляшки схожі за формою на стандартні скляні пляшки Carlsberg. На них так само вибиті слоган бренду і підпис засновника компанії Якоба Крістіана Якобсена.

Також, британський електромобільний стартап Arrival планує перетворити скромний міський автобус у вугластий, який нагадує всередині вагон метро, засіб пересування на акумуляторах з нульовим рівнем викидів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram