Мiста
21 Травня 2020
2 695

Український Лас-Вегас: В Одеській області збудують місто-курорт на 80 готелів

Найменший готель матиме 150 номерів, а найбільший — одну тисячу

В Одеській області побудують місто-курорт, в якому відкриють 80 готелів. Про це в соціальних мережах повідомив директор центру туризму “Південна ліга” Фазіль Аскеров. Це буде не просто морський курорт, а комплекс готелів з казино, який працює цілий рік.

Мова йде про будівництво, яке анонсував президент України Володимир Зеленський у вересні минулого року на минулому форумі Ялтинської європейської стратегії (YES), який відбувся у Києві.

Місто-курорт “Дунайя” — курорт з гемблінг (гральною) зоною розмістять на піщаній косі, частина якої — дамба, між озером Сасик і Чорним морем. А точніше між двома заповідниками — НПП “Тузлівські лимани” та Дунайський біосферний заповідник. Автор архітектурного проекту — команда Сергія Гусєва.

Під будівництво в цілому буде відведено понад 500 га землі, планується облаштування 10-кілометрової набережної.

Також планується понад 80 готелів з 25 тис. робочих місць: найменший на 150 номерів, а найбільший на одну тисячу номерів (загальна кількість 20 тис. готельних номерів).

Також серед будівель буде виділено місце для проведення музичних фестивалів світового рівня на 50 тис. осіб.

Заплановане будівництво — курорт з “екологічною філософією”, заснованої на сучасних технологіях. Перші готелі відкриються у 2022 р., а перший мільйон туристів місто, як передбачається, прийме у 2025 р. До 2030 р. туристичний потік складе 6 млн осіб у рік.

Обсяг приватних інвестицій складе понад $2,5 млрд. Економічна складова проекту розроблена співробітниками Одеського національного економічного університету.

Публічна презентація проекту для широкого загалу буде проведена після закінчення карантину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram