Новини
12 Травня 2020
1 083

Трамп: США не зацікавлені в обговоренні нових умов торговельної угоди з Китаєм

Американський лідер заявив, що він Китаєм незадоволений 

Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп виключив можливість перегляду торговельної угоди, підписаної з Китаєм, повідомляє Reuters.

“Мене це не цікавить. Анітрохи. Подивимося, чи зможуть вони діяти відповідно до угоди, яку підписали”, — сказав пан Трамп журналістам, коли його попросили прокоментувати повідомлення про те, що КНР хоче відновити переговори про торговельну угоду.

Як пише агенція, тема перегляду угоди виникла після публікації в китайському державному виданні Global Times інформації про те, що радники влади КНР наполягають на поновленні переговорів. США, на їхню думку, ослабли через пандемію коронавірусу і більше не можуть собі дозволити вести торговельну війну з Китаєм.

Таким чином, впевнені експерти, в інтересах Пекіна розірвати угоду й укласти її на нових умовах.

Нагадаємо, КНР і США підписали на два роки першу фазу операції щодо врегулювання двосторонніх торговельних суперечок. Вона передбачає повернення з боку США до режиму митного тарифу в торгівлі з КНР на кінець 2017 р. і зниження на той самий строк КНР рівня тарифних бар’єрів для експорту з США нижче цього рівня.

Як писали раніше Investory News, економіка США, ймовірно, втратила 22 млн робочих місць у квітні, що стане найбільш різким падінням з часів Великої депресії та найяскравішою ознакою того, як сильно пандемія коронавірусу б’є по найбільшій економіці світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram