Новини
1 Квітня 2021
711

Рекорд: За перший квартал 2021 року споживачі витратили на додатки $32 мільярди

Причина такого стрімкого зростання незмінна — пандемія та її наслідки

Істотний вплив пандемії на індустрію додатків у 2021 році не зупинився. Фактично, в першому кварталі цього року споживчі витрати на додатки досягли нового рекорду, йдеться у звіті App Annie. У першому кварталі 2021 року споживачі витратили $32 млрд на додатки для iOS і Google Play, що на 40% більше, ніж у першому кварталі 2020 року.

Торік відбулося збільшення як завантажень програм, так і споживчих витрат, оскільки люди швидко прийняли додатки в умовах карантину від коронавірусу, включаючи додатки для роботи, навчання, покупок, фітнесу, розваг, ігор тощо.

App Annie раніше повідомляла про рекордні $218 млрд завантажень у всьому світі й рекордних споживчих витратах у $143 млрд за рік.

Схоже, ці тенденції збережуться й у 2021 році, коли споживачі мобільних пристроїв витратять приблизно на $9 млрд більше в першому кварталі 2021 року проти першого кварталу 2020 року.

Хоча в першому кварталі споживчі витрати iOS були більше, ніж в Android — $21 млрд проти $11 млрд, відповідно, — обидва магазини зросли на такий же відсоток — 40%.

Але типи додатків, що впливають на витрати, трохи розрізнялися між магазинами. У Google Play додатки для ігор, соціальних мереж і розваг продемонстрували найсильніше зростання споживчих витрат проти попереднього кварталу, в той час, як додатки для ігор, фото і відео, а також розважальні програми продемонстрували найсильніше зростання на iOS.

За завантаженнями категорії також були різними в різних магазинах.

У Google Play найбільше зростання завантажень у першому кварталі спостерігалося в галузях соціальних мереж, інструментів і фінансів, в той час, як ігри, фінанси та соціальні мережі стимулювали зростання завантажень для iOS.

Також в Google Play інші топові категорії включали Weather (40%) і Dating (35%), в той час, як для iOS завантаження додатків для здоров’я та фітнесу зросло на помітні 25% завдяки обмежувальним заходам під час карантину.

Проте, топові додатки за квартал залишилися досить стабільними. TikTok перевершив Facebook за кількістю завантажень, за ним — Instagram, Telegram, WhatsApp і Zoom. Але додаток для коротких відео став тільки другим з точки зору споживчих витрат, а YouTube посів перше місце. За ними йдуть Tinder, Disney +, Tencent Video тощо. Netflix випав з цього списку оскільки тепер він пропонує новим користувачам реєструватися безпосередньо, а не через покупки в додатку.

Хоча додатки Facebook відставали від TikTok за кількістю завантажень, його додатки, включаючи Facebook, WhatsApp, Messenger і Instagram, як і раніше лідирували на ринку за кількістю активних користувачів на місяць (MAU) в цьому кварталі. Тим часом TikTok посів восьме місце за цим показником.

Серед перспективних напрямків у цьому кварталі був додаток для обміну повідомленнями Signal, орієнтоване на конфіденційність, яке показало найсильніше зростання за квартал як за завантаженнями, так і за кількістю користувачів — розрахунок, який App Annie називає “додатками для прориву”.

Telegram уважно стежив за тим, як користувачі відмовилися від основних соціальних мереж після бунту в Капітолії. Ще одним проривним додатком був MX TakaTak, який “заповнює дірку” на ринку короткометражних відео, що виникла в результаті заборони TikTok в Індії.

Водночас ігри, як зазвичай, привели до більшої частини витрат за квартал, на які довелося витратити $22 млрд — $13 млрд на iOS (на 30% більше проти минулого року) і $9 млрд на Android (зростання на 35%). Геймери звантажували близько мільярда ігор на тиждень, що на 15% більше, ніж у 2020 році.

Roblox очолює споживчі витрати, за ним слідують Genshin Impact, Coin Master, Pokémon GO тощо.

В App Annie зазначають, що пандемія також прискорила розвиток ринку мобільних ігор: кількість завантажень ігор у 2020 році перевищило загальну кількість завантажень у 2,5 раза. Згідно з прогнозами, споживчі витрати мобільних ігор цього року досягнуть $120 млрд, що в 1,5 раза більше, ніж у всіх інших ігрових форматах разом узятих.

Нагадаємо, у період з 2020 до 2021 року українська аудиторія соцмереж збільшилася на 7 млн. На початку минулого року з України було 19 млн користувачів, у 2021-му цифра досягла 26 млн.

Раніше Investory News писали, що кількість завантажень нової голосової соцмережі Clubhouse у світі перевищила 8 млн, всупереч тому, що вона знаходиться на стадії попереднього запуску і доступна тільки за запрошеннями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram