Новини
21 Грудня 2021
739

Продажі Christie’s за 2021 рік становлять $7,1 мільярда

На аукціонах було продано зокрема понад 100 творів цифрового мистецтва

Аукціонний дім Christie`s опублікував звіт, згідно з яким 2021 року він продав твори мистецтва та інші колекційні предмети на загальну суму $7,1 млрд. Це на 54% більше, ніж роком раніше, та на 22% більше, ніж 2019 року, тобто до початку пандемії, повідомляє Investing.

Згідно зі звітом аукціонного будинку, це найвищий продаж за останні п’ять років. Таким показникам сприяло відновлення в промисловості та різке зростання ціни на окремі твори мистецтва.

Загалом цього року аукціонний будинок Christie`s поставив кілька рекордів, зокрема за найвищою ціною продажу творів мистецтва. Так, “Жінка, яка сидить біля вікна” Пікассо була продана за $103,4 млн і стала єдиним предметом 2021 року, який продано більш ніж за $100 млн. А картину американського неоекспресіоніста Жан-Мішеля Баскії “In This Case” (“У цьому випадку”) продали за рекордні $93,1 млн.

Крім того, цього року Christie`s продали понад 100 творів цифрового мистецтва (NFT, невзаємозамінні токени) на загальну суму близько $150 млн.

В аукціонному будинку зазначають, що 75% покупців, які купують твори цифрового мистецтва, беруть участь в аукціонах вперше, та їх середній вік становить 42 роки.

Про те, в які предмети розкоші краще інвестувати можна прочитати в матеріалі Investory News за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram