Новини
14 Листопада 2019
1 056

Після запуску Disney+ акції Walt Disney Co зросли до рекордного максимуму

У перший день роботи сервісу кількість передплатників досягла 10 мільйонів

Акції Walt Disney Co зросли до рекордного максимуму після оголошення медіа компанії, що на її новий стримінговий сервіс “Disney+” виник “надзвичайний споживчий попит” і кількість нових передплатників досягла 10 мільйонів у перший день, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що завдяки таким високим показникам, які додали $18 млрд до ринкової капіталізації Walt Disney, компанія просунулася в лідери у боротьбі за передплатників стримінгу, за яких також змагаються – Netflix Inc, сервіс Prime Video Service компанії Amazon.com Inc, Apple TV+ компанії Apple Inc і сервіс HBO Max компанії AT&T Inc, запуск якого планується на найближчий час.

Разом з іншими стримінговими сервісами – Hulu, у якого 26,8 млн передплатників, і ESPN +, що має 3,5 млн передплатників, у Disney вже набирається 40,3 млн глядачів у США. “При цьому у Netflix їх наразі приблизно 60 млн”, – пише видання.

І додає, що акції Disney на Нью-Йоркській фондовій біржі зросли на 7,5% до $149 на вечірніх торгах середи.

Крім того, завдяки значному стрибку акцій Walt Disney рекордних максимумів досягли індекси Dow Jones Industrial Average й S&P 500. “Однак індекс Nasdaq знизився через нову невизначеність у торгових відносинах між США та Китаєм”, – пише Reuters.

Як зазначає газета Wall Street Journal американо-китайські торгові переговори застопорилися на обговоренні сільськогосподарських закупівель – остання новина про суперечку між двома країнами, потрясає ринки вже понад рік.

Загалом, трьом індексам далося злегка піднятися на початку сесії, після того як голова ФРС США Джером Пауелл заявив, що чиновники центробанку США бачать “стабільне зростання” економічної активності у майбутньому.

Так, індекс Dow Jones Industrial Average виріс на 0,33% до 27,783,59 пункти, індекс S&P 500 – на 0,07% до 3,094,04 пункти, а індекс Nasdaq Composite знизився на 0,05% до 8,482,10 пункти.

Раніше Investory News писали, що телекомунікаційний конгломерат Comcast у 2024 році продасть компанії Walt Disney 33% стримінгового сервісу Hulu, що оцінюється у $27,5 млрд. Контроль за сервісом уже передався The Walt Disney.

Цікаво, що протягом літнього періоду близько половини всіх продажів квитків в кінотеатрах США та Канади припали на компанію The Walt Disney Co., тоді як продажі в цілому скоротилися на 2%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram