Новини
15 Травня 2019
819

Казково: Disney контролює стрімінговий сервіс Hulu

Компанія придбає 33% Hulu за $27,5 млрд

Фото: Richard Drew

Телекомунікаційний конгломерат Comcast в 2024 р. продає компанії Walt Disney 33% стрімінгового сервісу Hulu, що оцінюється в $27,5 млрд. Контроль за сервісом передається The Walt Disney негайно, йдеться в повідомленні, опублікованому у вівторок на сайті компанії.

“Компанія Walt Disney і корпорація Comcast оголосили сьогодні, що Disney бере на себе повний операційний контроль за Hulu. В обмін на це Disney і Comcast вступають в угоду щодо прав володіння корпорації NBCUniversal на 33% Hulu. Відповідно до цієї угоди, Comcast не раніше січня 2024 р. може зажадати від Disney придбати частку в Hulu, а Disney може зажадати від NBCUniversal продати свою частку за ринковою ціною на той момент в майбутньому”, – вказується у повідомленні.

Гарантована виплата Comcast від Disney становить мінімум $5,8 млрд.

Стрімінговий сервіс Hulu засновано 2006-го. Disney вперше придбав його частку в 2009 р. Hulu виробляє також власний контент, наприклад, серіал “Розповідь служниці”.

У грудні 2017 р. Walt Disney заявила про готовність придбати активи 21st Century Fox за $52,4 млрд, запропонувавши виплатити цю суму акціями. У червні минулого року Comcast повідомив, що готовий заплатити більше – $65 млрд, причому не акціями, а готівкою. Однак The Walt Disney незабаром обійшла Comcast, збільшивши свою пропозицію до $71 млрд, і в березні цього року угода була офіційно закрита.

Walt Disney також анонсувала запуск потокового сервісу Disney Plus у США, чим складе конкуренцію Netflix. На розвиток проекту компанія виділить понад $1 млрд у 2020 фінансовому році і близько $2 млрд до 2024 р.

Також, наприкінці березня стало відомо, що український AR-розробник Live Animations отримав пропозицію про співпрацю з однією із найбільших корпорацій індустрії розваг Disney.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram