Новини
20 Березня 2019
1 937

Велике поглинання: Disney придбав 21st Century Fox

Компанії офіційно завершили угоду на $71 млрд

Конгломерат Walt Disney Company завершив придбання активів 21st Century Fox майже за $71 млрд, йдеться в релізі компанії.

Серед активів, які офіційно перейшли у власність Disney, кіностудія 20th Century Fox, продакшн-компанія телеканалу Fox, кабельні мережі FX і National Geographic.

“Об’єднання багатого творчого контенту Disney, 21st Century Fox та перевіреного часом творчого потенціалу створює видатну глобальну розважальну компанію, здатну стати лідером в неймовірно динамічному епосі”, – наголосив президент та СЕО компанії  Walt Disney Company Роберт Аллен Айгер (Robert A. Iger).

Як відомо, Disney в грудні 2017 р. уклав угоду з американським медіа-магнатом Рупертом Мердоком на покупку більшої частини його активів в компанії 21st Century Fox за $52,4 млрд. Однак в червні 2018 р. пропозиція була покращена до $71,3 млрд. При цьому активи, які за умовами угоди не переходили в розпорядження Disney, повинні були бути виділені в окрему компанію Fox Corporation. В нову структуру увійшли телеканали Fox News і Fox Sports, мовна мережа Fox і кілька телевізійних станцій.

У вівторок Fox Corporation оголосила, що остаточно відокремилася від медіахолдингу 21st Century Fox (21CF) і стала самостійною публічною компанією.

Зазначимо, що на глобальному ринку готується ще одне велике поглинання, у якому конкурують Nvidia, Microsoft, Xilinx та Intel.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram